Algemeen

Kinderboekenduo presenteert Smerigste Kinderboek Ooit

Het Alphense kinderboeken duo Herman Poort en Linde Buitelaar presenteren op 10 oktober 2018 de preview van het Smerigste kinderboek ooit. Schrijver Herman Poort vertelde zijn jonge dochters allerlei verhalen die hij uiteindelijk optekende in een boek. Illustratrice Linde Buitelaar gaf hier vorm aan.

Tijdens dit grootste evenement in Alphen rondom de landelijke Kinderboekenweek zal om 13.00u de preview plaats gaan vinden bij Haasbeek Herenhof door middel van een voorleessessie en een muzikale presentatie van het kinderzoek BAH! Jennifer Delano schreef speciaal voor deze gelegenheid het lied BAH! die zij ter plekke ten gehore gaat brengen. 

Van lachen naar zelf vies maken 
Er is twee jaar gewerkt aan het smerigste kinderboek ooit. Schrijver Herman Poort: "Na twee jaar ontwikkelen van het boek werd iedereen zo benieuwd dat het echt tijd werd om het naar buiten te gaan brengen. En dat doe je natuurlijk in de Kinderboekenweek."

In het boek zijn allerlei verhalen te vinden van de hoofdpersoon die de vieze mensen in zijn leven beschrijft. Na ieder verhaal is er ruimte in het boek om te tekenen en te plakken, zodat het echt een persoonlijk (vies) boek wordt. Linde Buitelaar vertelt: "Door middel van allerlei verhalen over poep, pies, snot en kots, hebben we een enthousiasme-garantie voor kinderen."

Boek BAH! komt voort uit de verhalen die Herman Poort voor het slapengaan aan zijn dochters vertelde. In Linde Buitelaar werd de illustratrice gevonden die 'echt' vies kan tekenen. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.