Van 30 september tot en met 11 oktober gaan we terug in de tijd tijdens de Kinderboekenweek. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Beleef het bij Bibliotheek Rijn en Venen!

Bij Bibliotheek Rijn en Venen kunnen kinderen spannende verhalen lezen over ridders, zich verplaatsen in oorlogstijd, of van alles te weten komen over de Oudheid. Er is geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken andere werelden door het lezen van boeken!

Van alles te beleven

De Bibliotheek staat de hele maand oktober bol van de activiteiten rondom het thema van de Kinderboekenweek. Zo is er in de Bibliotheek Boskoop een workshop ‘Proef, voel en ruik de Middeleeuwen’, waarin kinderen kennis maken met de middeleeuwen en een armband of sleutelhanger maken van wolvilt. Er is theater in Nieuwkoop, in Alphen leer je vloggen van Luna die het videodagboek van Anne Frank opnam en maak je samen met een Romeinse schoonheid een lekkere parfum en meer.

Op www.bibliotheekrijnenvenen.nl staat een volledige agenda.

Meer in de bibliotheek

Bibliotheek Rijn en Venen biedt boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten aan voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen hebben volwassenen een lidmaatschap nodig.