Josh Walet
Advertorial Cultuur

Kinderboekenweek 2020 bij Bibliotheek Rijn en Venen: ‘En toen?’

Van 30 september tot en met 11 oktober gaan we terug in de tijd tijdens de Kinderboekenweek. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Beleef het bij Bibliotheek Rijn en Venen!

Bij Bibliotheek Rijn en Venen kunnen kinderen spannende verhalen lezen over ridders, zich verplaatsen in oorlogstijd, of van alles te weten komen over de Oudheid. Er is geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken andere werelden door het lezen van boeken!

Van alles te beleven

De Bibliotheek staat de hele maand oktober bol van de activiteiten rondom het thema van de Kinderboekenweek. Zo is er in de Bibliotheek Boskoop een workshop ‘Proef, voel en ruik de Middeleeuwen’, waarin kinderen kennis maken met de middeleeuwen en een armband of sleutelhanger maken van wolvilt. Er is theater in Nieuwkoop, in Alphen leer je vloggen van Luna die het videodagboek van Anne Frank opnam en maak je samen met een Romeinse schoonheid een lekkere parfum en meer.

Op www.bibliotheekrijnenvenen.nl staat een volledige agenda.

Meer in de bibliotheek

Bibliotheek Rijn en Venen biedt boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten aan voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen hebben volwassenen een lidmaatschap nodig.


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!