Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen! is begonnen

Van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober is het Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek staat als altijd het kinderboek centraal. Door het hele land, en dus ook in Alphen aan den Rijn, worden activiteiten georganiseerd. Op scholen, bij bibliotheken, en in boekhandels.

Gi-ga-Groen!

Het thema van dit jaar in Gi-ga-groen! Kinderboeken rondom dieren en natuur krijgen tijdens deze week extra aandacht. De natuur en dieren zijn altijd een goede bron van inspiratie voor kinderboeken. Er zijn dus genoeg boeken om uit te kiezen. De Kinderboekenweek is een perfecte tijd om extra bezig te zijn met boeken en alles wat de natuur te bieden heeft.

Kinderboekenweekgeschenk

Tijdens de Kinderkinderboekenweek krijg je bij verschillende boekhandels, bij aankoop van €12,50 aan kinderboek(en), gratis het Kinderboekenweekgeschenk.

Het Kinderboekenweekgeschenk van dit is jaar is geschreven en geïllustreerd door Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire reeks De waanzinnige boomhut. Zij maakten speciaal voor de Kinderboekenweek het boek “Waanzinnige boomhutverhalen: over toen het Stoel-In-Je-Neusdag was en andere waanzinnige gebeurtenissen”.

Tekst loopt door onder de foto

Kinderboekenweekgeschenk

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2022 werd gemaakt door illustrator Marije Tolman.

Activiteiten

Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Rijn en Venen, aan de Aarkade in Alphen aan den Rijn, meerdere activiteiten. Zo zal op woensdagmiddag 15.30 uur de Alphense kinderburgemeester daar de Kinderboekenweek officieel openen.

Ook de boekhandels in Alphen aan den Rijn laten weten klaar te zijn voor de Kinderboekenweek. Onder andere bij Primera Jacobs in de Aarhof, Boekhandel Haasbeek aan de Sint Jorisstraat, en Haasbeek Herenhof  wordt er aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Ook hier krijg je het Kinderboekenweekgeschenk gratis bij besteding van €12,50 aan kinderboeken.

Natuurlijk wordt er ook op de basisscholen in Alphen deze week extra aandacht voor kinderboeken en het thema Gi-ga-groen. Zo was er een basisschool in Alphen die vandaag een Gi-ga-groene vossenjacht had.

Primera Jacobs
Kinderboekenweek display bij Primera Jacobs

 

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport gisteren 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek gisteren 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.