Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen! is begonnen

Van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober is het Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek staat als altijd het kinderboek centraal. Door het hele land, en dus ook in Alphen aan den Rijn, worden activiteiten georganiseerd. Op scholen, bij bibliotheken, en in boekhandels.

Gi-ga-Groen!

Het thema van dit jaar in Gi-ga-groen! Kinderboeken rondom dieren en natuur krijgen tijdens deze week extra aandacht. De natuur en dieren zijn altijd een goede bron van inspiratie voor kinderboeken. Er zijn dus genoeg boeken om uit te kiezen. De Kinderboekenweek is een perfecte tijd om extra bezig te zijn met boeken en alles wat de natuur te bieden heeft.

Kinderboekenweekgeschenk

Tijdens de Kinderkinderboekenweek krijg je bij verschillende boekhandels, bij aankoop van €12,50 aan kinderboek(en), gratis het Kinderboekenweekgeschenk.

Het Kinderboekenweekgeschenk van dit is jaar is geschreven en geïllustreerd door Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire reeks De waanzinnige boomhut. Zij maakten speciaal voor de Kinderboekenweek het boek “Waanzinnige boomhutverhalen: over toen het Stoel-In-Je-Neusdag was en andere waanzinnige gebeurtenissen”.

Tekst loopt door onder de foto

Kinderboekenweekgeschenk

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2022 werd gemaakt door illustrator Marije Tolman.

Activiteiten

Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Rijn en Venen, aan de Aarkade in Alphen aan den Rijn, meerdere activiteiten. Zo zal op woensdagmiddag 15.30 uur de Alphense kinderburgemeester daar de Kinderboekenweek officieel openen.

Ook de boekhandels in Alphen aan den Rijn laten weten klaar te zijn voor de Kinderboekenweek. Onder andere bij Primera Jacobs in de Aarhof, Boekhandel Haasbeek aan de Sint Jorisstraat, en Haasbeek Herenhof  wordt er aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Ook hier krijg je het Kinderboekenweekgeschenk gratis bij besteding van €12,50 aan kinderboeken.

Natuurlijk wordt er ook op de basisscholen in Alphen deze week extra aandacht voor kinderboeken en het thema Gi-ga-groen. Zo was er een basisschool in Alphen die vandaag een Gi-ga-groene vossenjacht had.

Primera Jacobs
Kinderboekenweek display bij Primera Jacobs

 

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen gisteren 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater gisteren 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein gisteren 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen gisteren 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 gisteren 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca gisteren 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.