Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen! is begonnen

Van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober is het Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek staat als altijd het kinderboek centraal. Door het hele land, en dus ook in Alphen aan den Rijn, worden activiteiten georganiseerd. Op scholen, bij bibliotheken, en in boekhandels.

Gi-ga-Groen!

Het thema van dit jaar in Gi-ga-groen! Kinderboeken rondom dieren en natuur krijgen tijdens deze week extra aandacht. De natuur en dieren zijn altijd een goede bron van inspiratie voor kinderboeken. Er zijn dus genoeg boeken om uit te kiezen. De Kinderboekenweek is een perfecte tijd om extra bezig te zijn met boeken en alles wat de natuur te bieden heeft.

Kinderboekenweekgeschenk

Tijdens de Kinderkinderboekenweek krijg je bij verschillende boekhandels, bij aankoop van €12,50 aan kinderboek(en), gratis het Kinderboekenweekgeschenk.

Het Kinderboekenweekgeschenk van dit is jaar is geschreven en geïllustreerd door Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire reeks De waanzinnige boomhut. Zij maakten speciaal voor de Kinderboekenweek het boek “Waanzinnige boomhutverhalen: over toen het Stoel-In-Je-Neusdag was en andere waanzinnige gebeurtenissen”.

Tekst loopt door onder de foto

Kinderboekenweekgeschenk

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2022 werd gemaakt door illustrator Marije Tolman.

Activiteiten

Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Rijn en Venen, aan de Aarkade in Alphen aan den Rijn, meerdere activiteiten. Zo zal op woensdagmiddag 15.30 uur de Alphense kinderburgemeester daar de Kinderboekenweek officieel openen.

Ook de boekhandels in Alphen aan den Rijn laten weten klaar te zijn voor de Kinderboekenweek. Onder andere bij Primera Jacobs in de Aarhof, Boekhandel Haasbeek aan de Sint Jorisstraat, en Haasbeek Herenhof  wordt er aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Ook hier krijg je het Kinderboekenweekgeschenk gratis bij besteding van €12,50 aan kinderboeken.

Natuurlijk wordt er ook op de basisscholen in Alphen deze week extra aandacht voor kinderboeken en het thema Gi-ga-groen. Zo was er een basisschool in Alphen die vandaag een Gi-ga-groene vossenjacht had.

Primera Jacobs
Kinderboekenweek display bij Primera Jacobs

 

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 09:16

Vleugel PI ontruimd vanwege brand in cel

In de penitentiaire inrichting aan de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn is maandagochtend brand uitgebroken in een cel. Uit voorzorg werd de vleugel ontruimd.

Weekoverzicht gisteren 17:02

Het nieuws van week 22 lees je in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een geslaagde editie van het Zomerspektakel aan het Meer en een zwaargewonde agent na valse melding tot aan een verhitte bijeenkomst over de opvang van vluchtelingen. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:34

CinePlus in Castellum

Elke woensdag én iedere eerste donderdag en derde dinsdag van de maand nemen enthousiaste filmliefhebbers van 50+ plaats in de bioscoopstoelen van Castellum. Tijdens de CinePlus worden speciaal geselecteerde kwaliteitsfilms vertoond, waar bezoekers van kunnen genieten na een gastvrij ontvangst met een kopje koffie/ thee en wat lekkers.