Bibliotheek Alphen aan den Rijn
Advertorial Kinderen

Kinderboekenweek: 'Bij mij thuis!'

In de maand oktober is er weer van alles te beleven bij Bibliotheek Rijn en Venen. Vanaf 4 oktober start de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar ‘Bij mij thuis’.

Voor speurders en kleine detectives is er tijdens de Kinderboekenweek in de vestigingen een stickerspeurtocht. Ze ontdekken nieuwe plekken in de Bibliotheek terwijl ze boekcitaten zoeken op vloeren, ramen, deuren en kasten. Tijdens de Kinderboekenweek zijn er in de vestigingen van de Bibliotheek allerlei activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Open Dag bij de Bibliotheek Alphen-Centrum

De Bibliotheek in Alphen-Centrum staat op zijn kop op zaterdag 7 oktober. Er is een kindervoorstelling ‘Het huisstofmijt in mijn toverkamer’. In de Kinderboekenkeuken kunnen jongen smaakontdekkers binnenstappen in de betoverende wereld waar woorden niet alleen tot leven komen in verhalen, maar ook op je bord. De Bibliotheek heeft een wetenschapper op bezoek die een potlood buigt met een glas water en laat zien hoe je bliksem maakt met een lepel. In de Maakplaats bouwen kinderen een mini-kas om thuis plantjes te kweken en jager-verzamelaar Lucia komt op bezoek om te vertellen over leven in de steentijd.

De Kinderboekenweek

Het kinderboekenweekgeschenk van 2023 is Ravi en de laatste magie van Sanne Rooseboom. Rooseboom is bekend van de populaire serie Het Ministerie van Oplossingen en het betoverende jeugdboek Mot en de metaalvissers. De Kinderboekenweek 2023 heeft als thema ‘Bij mij thuis’ en vindt plaats van 4 tot en met 15 oktober. Op www.bibliotheekrijnenvenen.nl is de volledige agenda met activiteiten te zien.  


Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.