Alphens EV

Kinderboerderij Zegersloot hoopt vanaf 2 juni open te gaan

De Alphense Kinderboerderijen zijn al enige tijd gesloten vanwege de coronacrisis. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een plan om de kinderboerderijen weer te kunnen openen. “Als het protocol door de gemeente wordt goedgekeurd, kunnen we waarschijnlijk vanaf 2 juni weer open”, vertelt Nanouk van de Alphense Kinderboerderijen.

Normaal is het voorjaar hét moment in het jaar dat er bezoekers af en aan lopen bij de Alphense Kinderboerderijen. Maar door de coronacrisis kunnen bezoekers nu niet de pasgeboren dieren bewonderen. “De blijdschap en de verwondering van mensen bij onze kinderboerderijen is prachtig om te zien. Dat is in de lente-periode met al het jonge grut altijd extra leuk”, vertelt Nanouk. “Het is natuurlijk jammer dat de bezoekers door de huidige omstandigheden niet in contact konden komen met alle jonge dieren.”

Daarom wordt er hard gewerkt om bezoekers alsnog in contact te laten komen met de dieren. “Daar werken we met zijn allen hard aan. Wij hopen dat iedereen wel vanaf buiten de kinderboerderijen en dierenweides heeft genoten. Ook via de foto's en filmpjes op Facebook konden mensen even genieten van onze dieren.”

Heropening

De Alphense Kinderboerderijen zijn sinds half maart gesloten. “Voor de veiligheid van onze beheerders en vrijwilligers, maar ook zeker voor de dieren, was het belangrijk om de kinderboerderijen te sluiten”, vertelt Nanouk.

Maar vervolgens weer open gaan kan in deze coronacrisis niet zomaar. “Wij zijn dan ook druk bezig met een corona-protocol die ervoor zorgt dat wij verantwoord open kunnen. Dit protocol leggen wij voor aan de gemeente. Als zij goedkeuring geven, dan kunnen wij de deuren weer openen. Vast staat dat de kinderboerderij natuurlijk niet meer hetzelfde zal zijn als tijdens de openstelling voor corona.” In eerste instantie gaat het alleen om de locatie Kinderboerderij Zegersloot.

Als dit protocol wordt goedgekeurd door de gemeente, kan Kinderboerderij Zegersloot waarschijnlijk vanaf 2 juni weer open.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.