Alphens EV

Kinderboerderij Zegersloot overladen met de vraag of ze al open mogen

Wanneer mag de kinderboerderij weer open? Deze vraag krijgt Kinderboerderij Zegersloot in Alphen de laatste tijd vaak. Aan al die mensen moeten zij helaas nog steeds nee verkopen. Zij mogen pas open als de doorstroomlocaties open mogen.

De lente is een periode waar veel Alphenaren graag naar de kinderboerderij gaan om de pasgeboren dieren te bewonderen. Maar net als tijdens de lockdown vorig jaar kan dat niet. Kinderboerderij Zegersloot krijgt wel veel vragen van Alphenaren wanneer ze weer open mogen. “Met grote regelmaat krijgen we telefoontjes, vragen aan de hekken en kindjes die zo graag naar binnen willen en of wij ook al open zijn. Dat antwoord is nog steeds nee”, laat de kinderboerderij weten.

Dat de kinderboerderij nog niet open mag, heeft alles te maken met de stapsgewijze versoepelingen die het demissionaire kabinet een paar weken terug heeft gepresenteerd. Omdat de kinderboerderijen vallen onder doorstroomlocaties, mogen zij pas bij de volgende versoepelingen weer open. “Ondanks dat wij meer hectare buiten hebben dan binnen, mogen wij nog steeds geen bezoekers toelaten. Onze hoop gaat uit naar 11 mei, dat weten we (hopelijk) zeker met de persconferentie op 3 mei.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.