Alphens EV

Kinderboerderijen krijgen 20.000 euro meer subsidie

De noodlijdende Alphense kinderboerderijen krijgen toch extra subsidie. De subsidie is bedoeld om een extra medewerker in te huren voor een bedrag van 20.000 euro.

Wethouder Leo Maat meldt dat de Stichting Alphense Kinderboerderijen (SAK) en de gemeente Alphen aan den Rijn er uit zijn. Een extra subsidie in combinatie met een aantal andere afspraken is voldoende om de kinderboerderijen Bospark en Zegersloot in Alphen aan den Rijn en Contactweide in Boskoop te laten voortbestaan.

Voor 20.000 euro kan een extra medewerker worden ingehuurd. Deze zal het aantal fte's verhogen van 2,3 naar 3 in totaal. De medewerker zou afkomstig moeten zijn van werkbedrijf Rijnvicus. SAK gaat hierover in gesprek.

Daarnaast zijn milieubesparende maatregelen mogelijk. De gemeente zal deze op haar kosten uit laten voeren. De kinderboerderijen profiteren dan van een lagere energierekening.

Klimpark Bij Hen
Een derde afspraak is 'verhuur' van een deel van de grond van kinderboerderij Zegersloot. Buurman Bij Hen wil een klimpark aanleggen. De beoogde locatie lag echter te dicht bij de wijk achter Bij Hen. Als alternatief is nu gekozen voor een strook grond van de gemeente die de kinderboerderij in gebruik heeft. De kinderboerderij krijgt straks een vaste bijdrage van Bij Hen voor het gebruik van de grond. Deze bijdrage wordt verhoogd als er aanzienlijk meer bezoekers dan verwacht komen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen gisteren 17:22

Een muzikaal feest met Piano en Pils bij Maggie Blue

Reserveer maar alvast een plekje in je agenda, want Piano en Pils is terug van weggeweest bij Maggie Blue! Elke maand zal het spetterende duo zorgen voor een feestelijke zaterdagavond.  

Overige gisteren 17:11

Alphenaar vrijgelaten na vechtpartij

Op zondagochtend 13 oktober vond er een vechtpartij plaats in de Julianastraat in Alphen. De politie heeft de verdachte, een 36-jarige Alphenaar, vrijgelaten.  

Horeca gisteren 16:18

Restaurantweek: ZoetWater

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer ZoetWater in Nieuwkoop. 

Advertorial Winkels gisteren 13:26

Dessous Lingerie

Op zoek naar lingerie, bad-, nacht- of beenmode? Je bent voor deze – en andere – artikelen aan het juiste adres bij Dessous Lingerie. Kom je in oktober langs? Dan kun je profiteren van de kortingsactie!