Alphens EV

Kinderboerderijen krijgen 20.000 euro meer subsidie

De noodlijdende Alphense kinderboerderijen krijgen toch extra subsidie. De subsidie is bedoeld om een extra medewerker in te huren voor een bedrag van 20.000 euro.

Wethouder Leo Maat meldt dat de Stichting Alphense Kinderboerderijen (SAK) en de gemeente Alphen aan den Rijn er uit zijn. Een extra subsidie in combinatie met een aantal andere afspraken is voldoende om de kinderboerderijen Bospark en Zegersloot in Alphen aan den Rijn en Contactweide in Boskoop te laten voortbestaan.

Voor 20.000 euro kan een extra medewerker worden ingehuurd. Deze zal het aantal fte's verhogen van 2,3 naar 3 in totaal. De medewerker zou afkomstig moeten zijn van werkbedrijf Rijnvicus. SAK gaat hierover in gesprek.

Daarnaast zijn milieubesparende maatregelen mogelijk. De gemeente zal deze op haar kosten uit laten voeren. De kinderboerderijen profiteren dan van een lagere energierekening.

Klimpark Bij Hen
Een derde afspraak is 'verhuur' van een deel van de grond van kinderboerderij Zegersloot. Buurman Bij Hen wil een klimpark aanleggen. De beoogde locatie lag echter te dicht bij de wijk achter Bij Hen. Als alternatief is nu gekozen voor een strook grond van de gemeente die de kinderboerderij in gebruik heeft. De kinderboerderij krijgt straks een vaste bijdrage van Bij Hen voor het gebruik van de grond. Deze bijdrage wordt verhoogd als er aanzienlijk meer bezoekers dan verwacht komen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 10:20

Jan Zeeman: Koopman met een hoofdletter K

Op woensdag 3 juni kwam de familie met het verdrietige nieuws dat Alphenaar Jan Zeeman, oprichter van Zeeman, op 78-jarige leeftijd is overleden. Alphen had een speciaal plekje in zijn hart: zijn kinderen zijn hier opgegroeid en de eerste vestiging van Zeeman opende hier in 1967. Maar bovenal was hij een koopman in hart en nieren, voor wie zijn familie alles was.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:12

Hoe ziet een bezoek aan Archeon of Avifauna eruit? Nou, zo!

Archeon en Avifauna, de grootste trekpleisters van Alphen, zijn weer geopend voor bezoekers. Maar wel met aangepaste maatregelen. “Beide parken hebben afgelopen weken kei-hard gewerkt aan maatregelen waardoor ze weer veilig open kunnen. De bezoekers zijn weer welkom,“ zegt wethouder Kees van Velzen.

Advertorial Overige gisteren 20:01

Kinderalimentatie – hoe gaat het in zijn werk?

Scheiden brengt financiële onzekerheid met zich mee. Kun je straks na de scheiding nog wel alles betalen? Heb je recht op kinderalimentatie en/of partneralimentatie? Vragen en zorgen rondom de kinderalimentatie spelen vaak een grote rol als de beslissing is genomen om te gaan scheiden. Zo ook bij mensen die Roosmarijn Groenendijk laatst aan tafel had.

Coronavirus in Alphen gisteren 19:29

Toerisme in eigen land en binnen Europa wordt mogelijk vanaf 15 juni

Basisscholen mogen vanaf 8 juni weer volledig open. Maar dat was niet de belangrijkste mededeling die premier Rutte op woensdagavond te melden had tijdens de persconferentie. Dat was het nieuws dat we deze zomer weer op vakantie kunnen. Maar: ga wel 'wijs op reis'. 

Overige gisteren 17:18

Eigenaresse van ring uit 1928 gevonden

Het was een bijzondere vondst, de ring uit 1928 die op dinsdag 2 juni bij de politie werd binnengebracht. Dankzij een eerlijke vinder heeft de politie nu de ring kunnen overhandigen aan de rechtmatige eigenaresse.

Algemeen gisteren 16:28

Oproep: laat afval niet op straat slingeren

We kunnen en mogen steeds meer de straat op nu de maatregelen stapsgewijs worden versoepeld. Dit nodigt uit om samen te komen, zeker als het buiten lekker weer is. Maar dit brengt ook meer zwerfafval met zich mee, wat kan zorgen voor levensbedreigende situaties bij dieren.