Alphens EV

Kinderboerderijen krijgen maximaal 150.000 euro in drie jaar tijd

Met uitzondering van D66 is de hele gemeenteraad voor een nieuw beleidsplan voor de Alphense kinderboerderijen (SAK). Het bedrag van maximaal 150.000 euro komt bovenop de door wethouder Leo Maat voorgestelde verhoging van de jaarlijkse subsidie met 20.000 euro.

"We zijn het niet eens over het bedrag, maar wel over de oplossingsrichting", luidt de conclusie van wethouder Leo Maat. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn voelt er niets voor om Stichting Alphense Kinderboerderijen (SAK) naar huis te sturen met een structurele bijdrage van 20.000 euro per jaar meer aan subsidie. Dit bedrag is te weinig om de achterstand in te lopen, maar lijkt voldoende om uiteindelijk alle drie de kinderboerderijen in stand te houden.

De gemeenteraad heeft daarom de wethouder opdracht gegeven om, naast de verhoging van de structurele subsidie, voor de komende drie jaar in totaal een bedrag van 150.000 euro extra te reserveren om de kinderboerderijen voor de toekomst op de rit te krijgen. Dit moet in goed overleg met SAK invulling krijgen. Blijft er geld over, dan vloeit dit terug in de gemeentekas.
Het voorstel van CDA, RGL, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie, SGP, VVD, ChristenUnie en Nieuw Elan werd ook door de andere partijen gesteund met uitzondering van D66.

Oplossing
De kinderboerderijen Zegersloot en Bospark in Alphen aan den Rijn en Contactweide in Boskoop zijn verenigd in Stichting Alphense Kinderboerderijen (SAK). SAK ontvangt voortaan jaarlijks 20.000 euro meer subsidie. De gemeente zal op eigen kosten milieumaatregelen nemen, waardoor de energierekening lager uitvalt. SAK ontvangt ook een bijdrage vanuit het geplande klimpark van Bij Hen, buur van Zegersloot. En dankzij de gemeenteraad krijgt SAK ook de komende drie jaar extra steun voor een maximaal bedrag van 150.000 euro.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.

Evenement gisteren 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.