Alphens EV

Kinderboerderijen krijgen maximaal 150.000 euro in drie jaar tijd

Met uitzondering van D66 is de hele gemeenteraad voor een nieuw beleidsplan voor de Alphense kinderboerderijen (SAK). Het bedrag van maximaal 150.000 euro komt bovenop de door wethouder Leo Maat voorgestelde verhoging van de jaarlijkse subsidie met 20.000 euro.

"We zijn het niet eens over het bedrag, maar wel over de oplossingsrichting", luidt de conclusie van wethouder Leo Maat. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn voelt er niets voor om Stichting Alphense Kinderboerderijen (SAK) naar huis te sturen met een structurele bijdrage van 20.000 euro per jaar meer aan subsidie. Dit bedrag is te weinig om de achterstand in te lopen, maar lijkt voldoende om uiteindelijk alle drie de kinderboerderijen in stand te houden.

De gemeenteraad heeft daarom de wethouder opdracht gegeven om, naast de verhoging van de structurele subsidie, voor de komende drie jaar in totaal een bedrag van 150.000 euro extra te reserveren om de kinderboerderijen voor de toekomst op de rit te krijgen. Dit moet in goed overleg met SAK invulling krijgen. Blijft er geld over, dan vloeit dit terug in de gemeentekas.
Het voorstel van CDA, RGL, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie, SGP, VVD, ChristenUnie en Nieuw Elan werd ook door de andere partijen gesteund met uitzondering van D66.

Oplossing
De kinderboerderijen Zegersloot en Bospark in Alphen aan den Rijn en Contactweide in Boskoop zijn verenigd in Stichting Alphense Kinderboerderijen (SAK). SAK ontvangt voortaan jaarlijks 20.000 euro meer subsidie. De gemeente zal op eigen kosten milieumaatregelen nemen, waardoor de energierekening lager uitvalt. SAK ontvangt ook een bijdrage vanuit het geplande klimpark van Bij Hen, buur van Zegersloot. En dankzij de gemeenteraad krijgt SAK ook de komende drie jaar extra steun voor een maximaal bedrag van 150.000 euro.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:25

Expositie abstracte schilderijen Parkvilla foyer

Tot en met 5 januari 2020 exposeren Vera Pieterse en Bep Cherillo een deel van hun schilderijen in de foyer van Parkvilla in Alphen. De expositie bestaat uit schilderijen op doek met een abstracte stijl met soms daarin verborgen een realistische toets.

Gemeente gisteren 16:47

Scanauto controleert op betaald parkeren

Vanaf 2 december gaat Gemeente Alphen aan den Rijn een scanauto inzetten om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben.

Evenementen gisteren 16:08

Data van de Avond- en Dag LAURA zijn bekend

In 2020 vindt de 73e editie plaats van de fietsvierdaagse van de LAURA en de 51e editie van de avondfietsvierdaagse. De organisatie heeft de data van het evenement bekend gemaakt. Let op! De Dag Laura vindt in een andere week plaats.

Overige gisteren 15:22

Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start

De donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton is van start gegaan. Tot en met 31 maart 2020 kun je bij de kassa van de Intertoys € 0,50 doneren aan Jantje Beton. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton voor kinderen in kwetsbare posities.