Alphens EV

Kinderboerderijen krijgen maximaal 150.000 euro in drie jaar tijd

Met uitzondering van D66 is de hele gemeenteraad voor een nieuw beleidsplan voor de Alphense kinderboerderijen (SAK). Het bedrag van maximaal 150.000 euro komt bovenop de door wethouder Leo Maat voorgestelde verhoging van de jaarlijkse subsidie met 20.000 euro.

"We zijn het niet eens over het bedrag, maar wel over de oplossingsrichting", luidt de conclusie van wethouder Leo Maat. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn voelt er niets voor om Stichting Alphense Kinderboerderijen (SAK) naar huis te sturen met een structurele bijdrage van 20.000 euro per jaar meer aan subsidie. Dit bedrag is te weinig om de achterstand in te lopen, maar lijkt voldoende om uiteindelijk alle drie de kinderboerderijen in stand te houden.

De gemeenteraad heeft daarom de wethouder opdracht gegeven om, naast de verhoging van de structurele subsidie, voor de komende drie jaar in totaal een bedrag van 150.000 euro extra te reserveren om de kinderboerderijen voor de toekomst op de rit te krijgen. Dit moet in goed overleg met SAK invulling krijgen. Blijft er geld over, dan vloeit dit terug in de gemeentekas.
Het voorstel van CDA, RGL, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie, SGP, VVD, ChristenUnie en Nieuw Elan werd ook door de andere partijen gesteund met uitzondering van D66.

Oplossing
De kinderboerderijen Zegersloot en Bospark in Alphen aan den Rijn en Contactweide in Boskoop zijn verenigd in Stichting Alphense Kinderboerderijen (SAK). SAK ontvangt voortaan jaarlijks 20.000 euro meer subsidie. De gemeente zal op eigen kosten milieumaatregelen nemen, waardoor de energierekening lager uitvalt. SAK ontvangt ook een bijdrage vanuit het geplande klimpark van Bij Hen, buur van Zegersloot. En dankzij de gemeenteraad krijgt SAK ook de komende drie jaar extra steun voor een maximaal bedrag van 150.000 euro.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 16:31

Dief op heterdaad betrapt, politie zoekt eigenaar van radio

Op dinsdagochtend 14 juli heeft de politie een 38-jarige man op heterdaad betrapt. Hij is aangehouden voor diefstal uit een gebouw. De politie is op zoek naar de eigenaar van de radio die de man bij zich had.

Advertorial Horeca vandaag 16:04

Luidt de zomervakantie in bij Grandcafé de Zaak

Na een lange tijd wachten is het eindelijk weer zo ver, Grandcafé de Zaak organiseert de eerste DJ-avond van deze zomer. Op vrijdagavond 17 juli kun je op het terras de zomervakantie inluiden!

Verkeer en vervoer vandaag 15:29

Van 14 t/m 16 augustus businzet op traject Alphen-Utrecht

In de zomervakantie werkt ProRail regelmatig aan de sporen. Ook het spoor op het traject Alphen-Utrecht is aan de beurt. Daarom worden er van vrijdag 14 augustus t/m zondag 16 augustus bussen ingezet.

Wonen en bouwen vandaag 13:51

Meedenken over toekomstbestendig wonen in de Noordrand

Gemeente Alphen aan den Rijn staat voor een aantal grote vraagstukken. Denk aan vragen over het klimaat, energie, biodiversiteit en vervoer. Maar ook de vraag naar meer woningen is een belangrijk vraagstuk, waaronder in de Noordrand. Inmiddels hebben 380 mensen zich hiervoor aangemeld.