Parkvilla
Advertorial Kinderen

Kinderen enthousiast over cultuureducatieproject ‘Verwonder om de hoek’

Afgelopen week is het cultuureducatieproject ‘Verwonder om de hoek’ van start gegaan in en om het Rode Dorp. Tientallen kinderen van drie verschillende basisscholen gingen aan de slag met activiteiten binnen de vier pijlers: techniek, natuur, cultuur en natuur.

“Dit project biedt kinderen de mogelijkheid hun passies en talenten te ontdekken”, vertelt Fatima Koote, coördinator educatie van Parkvilla. “Wij hebben, na overleg met de scholen, geïnventariseerd waar behoefte aan is en naar gelang de wensen een afwisselend programma samengesteld.”

Het project startte dinsdag met de lessen biodiversiteit van Avifauna, waar kinderen zich uitleefden op het maken van een insectenhotel. Woensdag stond een theaterles van het Jeugdtheaterhuis op het programma, op donderdag was de beurt aan DOS, die met een afwisselende dansles veel verschillende dansvormen voorbij liet komen. Afgelopen vrijdag was techniek aan de beurt met de Willie Wortelkunstclub met het thema ‘hoe bouw ik een toren’. Parkvilla docente Lisa van der Quast hoopt dat deze kunstclub blijft bestaan en in januari doorgaat.

Zie de website www.verwonderomdehoek.nl voor meer informatie en inschrijvingen.

Verwonder om de hoek_parkvilla.jpg


Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.