IVN Alphen aan den Rijn

Kinderen krijgen eigen boom in Tiny Forest bij Zegersloot

In maart zouden kinderen bomen planten in het kader van Nationale Boomfeestdag. Het coronavirus gooide roet in het eten, waardoor de bomen door vrijwilligers werden geplant. Maar nu is er toch een rol weggelegd voor een aantal kinderen: zij mogen de komende tijd hun eigen boom gaan volgen.

Door het coronavirus ging de Nationale Boomfeestdag niet door op 18 maart niet door. De scholen en de BSO’s gingen dicht, met als gevolg dat er geen kinderen waren om de 900 boompjes en struiken voor het Tiny Forest te planten. Maar de planten moesten de grond in. Daarom plantten negen vrijwilligers van IVN Alphen aan den Rijn de bomen.

Toch is er nu een rol weggelegd voor een aantal kinderen. De Vlinders, de IVN-jeugdgroep voor kinderen van 4-8 jaar, mochten op zondag 13 september allemaal een eigen boom uitkiezen. De komende tijd zullen zij deze boom gaan volgen. Na het kiezen hingen de kinderen een houten schijf met hun naam aan de boom.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 15:51

Lumen Holland Rijnland opent Respijthuis in Alphen

Een veilige plek voor wie het even tegenzit. Mensen met psychische klachten kunnen vanaf medio oktober terecht in het Respijthuis. Het pand, gelegen aan de Prins Hendrikstraat 135, wordt zaterdag 10 oktober feestelijk geopend.

Onderwijs vandaag 14:43

Feestelijke uitreiking Anglia-certificaten op het Leerpark

Afgelopen schooljaar hebben zeventien leerlingen van het Groene Hart Leerpark voor het eerst Anglia-examen gedaan, en alle leerlingen zijn geslaagd. Dinsdag 22 september werden de officiële certificaten feestelijk uitgereikt.