Kinderen voor Kinderen gaat op bezoek in Museumpark Archeon

De Kinderboekenweek 2020 is van start gegaan. Het thema is ‘En toen?’, waarbij we teruggaan in de geschiedenis. Kinderkoor Kinderen voor Kinderen is letterlijk de geschiedenis ingedoken en bracht hiervoor een bezoek aan Museumpark Archeon in Alphen.

Voor het televisieprogramma Kinderen voor Kinderen helpt mee, steken de kinderen van het kinderkoor de handen uit de mouwen en bereiden ze zich voor op de Grote Show van 2020. De thema’s van de gloednieuwe liedjes die daar gezongen worden, staan telkens centraal in de afleveringen.

De serie wordt gepresenteerd door Ridder van Kooten. In deze aflevering van de serie krijgt Van Kooten een noodbericht van kinderboekenschrijfster Tosca Menten, die tijdens haar inspiratiereis voor het liedje En toen? vast is komen te zitten in de middeleeuwen. Larissa en Saar, die onderdeel uitmaken van Kinderen voor Kinderen, worden ingeschakeld om Tosca te gaan zoeken. In deze tijdreis, waar Archeon als decor fungeert, gaan de meiden op zoek naar hun eigen voedsel, moeten ze gezamenlijk naar het toilet en worden ze ridder. De grote vraag is of ze na alle avonturen ook Tosca terug zullen vinden. Dat zie je in de aflevering.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 11:22

Boetes bij overtreding coronaregels

Tot voor kort waren er grote verschillen in het handhaven van de coronamaatregelen. In de ene gemeente werden er direct bekeuringen uitgeschreven, in de andere gemeente waren het vooral waarschuwingen. Maar daar komt nu verandering in. Na één waarschuwing krijg je direct een boete.

Politie vandaag 10:29

Jongen steelt jas bij Sebastian Alphen

Op 15 oktober heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden bij kledingwinkel Sebastian Alphen aan de Castellumstraat in het centrum van Alphen. Een jongen heeft daar een jas meegenomen zonder deze af te rekenen.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 09:50

Borneostraat 3, hier wil je wonen!

Gelegen in een gezellige en goed verzorgde jaren ’30 woonwijk aan de rand van het Burgemeester Visserpark, staat deze woning aan de Borneostraat 3. Een woning én tuin die op dit moment een fijne ‘bohemian lifestyle’ ademen en bovendien momenteel te koop staat! Zie jij jezelf hier al wonen?!

Gezondheid en welzijn vandaag 09:03

Alle treinstations in 2021 voorzien van AED’s

NS en ProRail beginnen in 2021, in samenwerking met de Hartstichting, met het plaatsen van 450 AED’s bij 350 verschillende treinstations door heel Nederland, zo ook op het station in Alphen aan den Rijn.

Politiek gisteren 19:41

Sport, gezondheid en buurthuisfunctie bij De Hoorn

Net als zwembad AquaRijn is het mogelijk om zwembad De Hoorn een buurthuisfunctie te geven. De focus ligt dan bij De Hoorn op ontmoeten in combinatie met sport en gezondheid. De Thermen 2 wil deze uitdaging oppakken via een Right to Challenge.