Pixabay

Kinderopvangtoeslagen affaire treft ook Alphense gezinnen

Ook in de gemeente Alphen aan den Rijn zijn er slachtoffers van de kinderopvangtoeslagen affaire. Dit laat de SP-fractie weten in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

De SP-fractie heeft de afgelopen tijd signalen gekregen dat er ook in de gemeente Alphen aan den Rijn slachtoffers zijn van de kinderopvangtoeslagen affaire. Omdat hier veel leed mee gepaard gaat, wil de SP dat dit zo snel mogelijk wordt opgepakt. Ook is de SP van mening dat de gemeente ook hiervoor een zorgtaak draagt. Daarom heeft de fractie schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Enorme impact
SP-fractievoorzitter Iris van de Kolk: “De kinderopvangtoeslagen affaire heeft een enorme impact, ook op persoonlijk niveau, en nu blijkt dit ook het geval te zijn bij inwoners uit Alphen aan den Rijn. Daarom willen wij weten in hoeverre dit in beeld is bij de gemeente en wat er nog nodig is om de slachtoffers hiervan te helpen. We zijn het aan hen verplicht alles op alles te zetten!”

Op landelijk niveau is er veel te doen rondom de kinderopvangtoeslagen affaire, maar wat betreft de SP gaat de oplossing verder dan alleen erkenning. “Denk hierbij aan gezinsondersteuning, een vaste verblijfplaats die hen niet verder de schulden in helpt en directe toegang tot de hulp van maatschappelijke partners. Maar het allerbelangrijkste is nog wel dat deze gezinnen gehoord willen worden. Laten we aan die wens gaan voldoen”, aldus Van de Kolk.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 17:18

Van Ekris stunt met top model CHR tot de kerst

Toyota Alphen aan den Rijn en Mijdrecht knallen er dit jaar nog even hard tegenaan met een hele ruime inruilbonus van € 2.000 en een extra bonus van € 350 voor accessoires. Deze actie is net ingegaan en is tot eind dit jaar geldig op de huidige voorraad. Bereken alvast je inruilwaarde binnen een paar seconden via deze link.

Voor Kinderen gisteren 16:29

Berenjacht krijgt een vervolg in Alphen, geheel in Sinterklaas-stijl

Achter de ramen van woningen in Alphen verschijnen de laatste tijd steeds meer gluurpietjes. Inwoners van Alphen worden op social media opgeroepen om een gluurpietje achter het raam te plakken. Vervolgens kunnen de kinderen met een Sinterklaasbingokaart op zoek naar de pieten.

Wonen en bouwen gisteren 12:45

Sloop woningen Rode Dorp deze week van start

Het is zover: de sloop van de leegstaande woningen in het Rode Dorp start. In de week van 24 november voert sloopbedrijf Kjeld B.V. de grote machines aan waarmee zij de woningen afbreken. Ze starten in die week met het leeghalen van de tuinen en het slopen van de bergingen. Daarna beginnen ze ook direct met het slopen van de woningen zelf.