Gemeente Alphen aan den Rijn

Kinderraad neemt afscheid van Alphense gemeenteraad

Voor het begin van de raadsvergadering van donderdag 15 juli nam de kinderraad met een brief afscheid van de volwassen gemeenteraad. Marijse en Star lazen de brief voor namens de kinderburgemeester, de kinderwethouders en de kinderraadsleden.

Kinderburgemeester Elmehdi Sassa heeft zijn ambtsketen al overgedragen aan zijn opvolger Safae Ahannay. De nieuwe kinderraad zal na de zomervakantie aantreden. De ‘oude’ kinderraad heeft haar afscheidsbrief gedeeld met de Alphense gemeenteraad.

Marijse en Star lazen de brief voor aan de ‘echte’ raadsleden. Zij vertelden wat de kinderraad heeft gedaan, dat ze door corona een halfjaar langer waren aangebleven en wat er is gebeurd met ‘hun’ 10.000 euro. Ook lieten ze weten welke verbeterpunten de kinderraad voor hun opvolgers ziet.

Het beschikbare bedrag is uitgegeven aan groene bushokjes en bordjes bij afvalcontainers. Er konden zes bushokjes worden voorzien van een dak met groene plantjes. De kinderraad hoopt dat de volwassen raad besluit dat nu alle andere bushokjes ook een groen dak krijgen.
De bordjes bij de vuilcontainers moeten mensen bewust maken van afval op straat, zodat het afval ook echt in de container verdwijnt.

Er werden ook verbeterpunten meegegeven:

  • Scholen en kinderraadsleden beter helpen bij hun taken
  • In de kinderraadvergadering zorgen dat iedereen aan de beurt komt
  • De kinderwethouders niet koppelen aan een wethouder, omdat niet elke portefeuille past bij de interesse of bij wat er speelt

De nieuwe kinderraad wordt na de zomervakantie geïnstalleerd.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs en opvang gisteren 17:38

Verkoelende reken- en spellingslessen voor leerlingen van PCB De Windroos

Dankzij de heerlijke weersvoorspellingen en hun enthousiaste juffen zijn de leerlingen van groep 6 en 7 van PCB De Windroos erg opgewekt. Zij gingen dinsdagmiddag namelijk met elkaar waterspelletjes doen. Uiteraard wel helemaal educatief verantwoord met reken- en spellingsopdrachten.

Evenementen gisteren 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk gisteren 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek gisteren 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen gisteren 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”