Common Affairs

Kinderraad organiseerde groene expeditie in de Bibliotheek

Kinderen van 8 tot 12 jaar zijn samen met de kinderraad op expeditie geweest. De expeditie vond plaats in het klimaatvriendelijke en energie neutrale bibliotheekgebouw van Bibliotheek Rijn en Venen.

Tijdens de expeditie hebben de kinderen te horen gekregen wat voor groene activiteiten de bibliotheek te bieden heeft. Daarna zijn er door de kinderen nog meer goede ideeën bedacht. Dit hebben ze gedaan door middel van een brainstormsessie. 

Eén van de ideeën was een workshop, waarbij je een film maakt zodat je jouw eigen duurzame verhaal kan opnemen en vertellen. Maar ook een speurtocht door het centrum of van zwerfafval sportartikelen maken waren ideeën van de kinderen.

Wat doet de kinderraad?

De Alphense kinderraad komt vier keer per jaar bij elkaar en staat onder voorzitterschap van de kinderburgemeester. De kinderen praten over thema’s die ze zelf belangrijk vinden en uitkiezen. Ze krijgen een budget van € 10.000 om in te zetten in projecten die zij belangrijk vinden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.