Gemeente Alphen aan den Rijn

Kinderraad verzint Alphens got Talent voor een leuke zomer

Een bingo voor senioren, een speciale buitensportactie in de natuur en Alphens got Talent. Zo wil de kinderraad van Alphen aan den Rijn ervoor zorgen dat de zomer van 2020 niet saai wordt.

Deze zomer vervallen door de coronamaatregelen veel leuke events voor jong en oud; van het VakantieSpel tot het Zomerspektakel en, voor heel veel mensen, zelfs de zomervakantie in het buitenland. De komende weken werkt de kinderraad met hulp van de gemeente en diverse Alphense organisaties hun plannen verder uit waarbij natuurlijk rekening wordt gehouden met alle randvoorwaarden die de coronamaatregelen stellen. Kinderburgemeester Elmehdi: “Ik vond het een hele leuke bijeenkomst en er zijn superveel goede plannen bedacht. Ik ga zelf meehelpen bij het verzinnen van een actie om buiten te sporten. Het liefst ga ik de natuur in met een speurtocht ofzo.”

Een leuke zomer

Op woensdagmiddag 17 juni was de tweede vergadering van de kinderraad van Alphen aan den Rijn. Onder voorzitterschap van kinderburgemeester Elmehdi en burgemeester Spies kwam de raad met 23 kinderen en 5 kinderwethouders voor de tweede keer bijeen. Met gepaste afstand voor de paar aanwezige volwassenen en in een bijna leeg gemeentehuis. Omdat de coronamaatregelen voor kinderen onder de 12 jaar soepeler zijn, had burgemeester Spies eenmalig toestemming gegeven om toch fysiek samen te komen. Het werd een speciale bijeenkomst met als hoofdonderwerp: een leuke zomer. In amper een half uur tijd produceerde de groep bijna 25 creatieve en uiteenlopende plannen voor een leuke zomer. De hoofdthema’s waren Sport & Buitenspelen, Binnenspelen en Natuur & Tuin. Van het graven van een extra meer voor strandrecreatie tot een app met leuke spelletjes. Van Alphens got Talent tot een seniorenbingo.

Hoe ga je kiezen in al die mooie plannen? Met hulp van Burgemeester Spies en wethouder Schotanus moest in een half uur een keuze worden gemaakt. Al meteen bleek dat het idee ‘Alphens got Talent’ op steun van nagenoeg de hele groep kon rekenen. Daarna zijn er nog twee andere acties bedacht: een bingo voor senioren en een speciale buitensportactie in de natuur. Elke actie heeft een eigen werkgroepje van kinderraadsleden die mee willen helpen. De kinderraadsleden hadden bovendien veel ideeën en vragen over de uitvoering van de plannen en willen graag helpen om ze werkelijkheid te maken. De gemeente gaat de komende weken met diverse Alphense organisaties de kinderen helpen om deze plannen uit te voeren.

Verlenging zittingstermijn

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft besloten om de zittingstermijn van de kinderraad, de kinderburgemeester en de kinderwethouders met een half jaar te verlengen. Door de coronamaatregelen hebben de kinderen elkaar de afgelopen maanden helaas weinig kunnen zien en doen. Om hen de kans te geven hun plannen niet alleen te bedenken, maar ook uit te voeren geeft de gemeente hen iets meer tijd. Concreet betekent dit dat de tweede kinderraad en kinderburgemeester na de zomervakantie 2021 het stokje overnemen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!