Gemeente Alphen aan den Rijn

Kinderraad verzint Alphens got Talent voor een leuke zomer

Een bingo voor senioren, een speciale buitensportactie in de natuur en Alphens got Talent. Zo wil de kinderraad van Alphen aan den Rijn ervoor zorgen dat de zomer van 2020 niet saai wordt.

Deze zomer vervallen door de coronamaatregelen veel leuke events voor jong en oud; van het VakantieSpel tot het Zomerspektakel en, voor heel veel mensen, zelfs de zomervakantie in het buitenland. De komende weken werkt de kinderraad met hulp van de gemeente en diverse Alphense organisaties hun plannen verder uit waarbij natuurlijk rekening wordt gehouden met alle randvoorwaarden die de coronamaatregelen stellen. Kinderburgemeester Elmehdi: “Ik vond het een hele leuke bijeenkomst en er zijn superveel goede plannen bedacht. Ik ga zelf meehelpen bij het verzinnen van een actie om buiten te sporten. Het liefst ga ik de natuur in met een speurtocht ofzo.”

Een leuke zomer

Op woensdagmiddag 17 juni was de tweede vergadering van de kinderraad van Alphen aan den Rijn. Onder voorzitterschap van kinderburgemeester Elmehdi en burgemeester Spies kwam de raad met 23 kinderen en 5 kinderwethouders voor de tweede keer bijeen. Met gepaste afstand voor de paar aanwezige volwassenen en in een bijna leeg gemeentehuis. Omdat de coronamaatregelen voor kinderen onder de 12 jaar soepeler zijn, had burgemeester Spies eenmalig toestemming gegeven om toch fysiek samen te komen. Het werd een speciale bijeenkomst met als hoofdonderwerp: een leuke zomer. In amper een half uur tijd produceerde de groep bijna 25 creatieve en uiteenlopende plannen voor een leuke zomer. De hoofdthema’s waren Sport & Buitenspelen, Binnenspelen en Natuur & Tuin. Van het graven van een extra meer voor strandrecreatie tot een app met leuke spelletjes. Van Alphens got Talent tot een seniorenbingo.

Hoe ga je kiezen in al die mooie plannen? Met hulp van Burgemeester Spies en wethouder Schotanus moest in een half uur een keuze worden gemaakt. Al meteen bleek dat het idee ‘Alphens got Talent’ op steun van nagenoeg de hele groep kon rekenen. Daarna zijn er nog twee andere acties bedacht: een bingo voor senioren en een speciale buitensportactie in de natuur. Elke actie heeft een eigen werkgroepje van kinderraadsleden die mee willen helpen. De kinderraadsleden hadden bovendien veel ideeën en vragen over de uitvoering van de plannen en willen graag helpen om ze werkelijkheid te maken. De gemeente gaat de komende weken met diverse Alphense organisaties de kinderen helpen om deze plannen uit te voeren.

Verlenging zittingstermijn

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft besloten om de zittingstermijn van de kinderraad, de kinderburgemeester en de kinderwethouders met een half jaar te verlengen. Door de coronamaatregelen hebben de kinderen elkaar de afgelopen maanden helaas weinig kunnen zien en doen. Om hen de kans te geven hun plannen niet alleen te bedenken, maar ook uit te voeren geeft de gemeente hen iets meer tijd. Concreet betekent dit dat de tweede kinderraad en kinderburgemeester na de zomervakantie 2021 het stokje overnemen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:15

Nieuwe Graffiti Wall of Fame in Zegerslootgebied feestelijk geopend

Sinds deze maand heeft Alphen een nieuwe Graffiti Wall of Fame. Het initiatief komt van twee Alphense jongeren, die de hulp inschakelden van de Alphense graffitikunstenaar Joost Zwanenburg. Zaterdag werd de betonnen wand feestelijk geopend. 

Dronefotografie gisteren 14:27

Alphen vanuit de lucht: De Groene Kathedraal tussen de kwekerijen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week De Groene Kathedraal in Hazerswoude-Dorp, gelegen tussen de kwekerijen.