Kiwi Rua uit Avifauna overleden

Kiwi Rua die in november werd geboren in vogelpark Avifauna is in maart overleden. De kiwi was al zwak toen hij uit het ei kroop, liet het vogelpark toen al weten.    

"Aanvankelijk ging het niet goed met dit jong en had hij moeite zelfstandig te eten. De verzorgers en de dierenarts hebben hem nauwlettend in de gaten gehouden en verzorgd en nu gaat het goed", schreef vogelpark Avifauna in november. Maar helaas was de kiwi toch te zwak en overleefde hij het niet. Hij is uiteindelijk aan een longinfectie overleden. 

De eerste kiwi werd in september geboren en heet Tuatahi. Met die kiwi gaat het wel goed gelukkig. Kiwi's zijn inheemse loopvogels uit Nieuw-Zeeland. Kiwi's die in buitenlandse dierentuinen worden geboren krijgen volgens de traditie een Maori-naam, als eerbetoon aan de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. Ook Avifauna heeft deze traditie voorgezet.

Avifauna is één van de zestien dierentuinen in de wereld die fokken met de bedreigde Noordereiland kiwi. In Nederland was nog nooit eerder een babykiwi geboren, tot afgelopen september in Alphen aan den Rijn.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:57

MINERVA Kerstmis

Nu Sinterklaas alweer een week voorbij is, mag er aan de kerstdagen worden gedacht. Voor de een wordt het een feest, voor een ander een drama en de rest van de wereld zit daar tussen in. Een cliché, jawel. Maar evengoed een waarheid als een koe.

Advertorial Winkels gisteren 17:01

Live muziek bij La Bodega ‘87

De kerstdagen komen er aan. Op de radio wordt je overspoeld met heerlijke kerstnummers, de straten zijn versierd met lichtjes en je bent druk bezig met de voorbereidingen voor het kerstdiner. Op zondag 22 december kun je heerlijk tot rust komen tijdens de borrelmiddag met live muziek.

Stadshart gisteren 16:26

De ijsbaan is open!

De ijsbaan op het Rijnplein in het centrum van Alphen is op vrijdagmiddag 13 december om 12:00 uur geopend. Vandaag kun je tot 21:00 uur nog gratis schaatsen!

Calamiteiten gisteren 14:54

Aanrijding Eisenhowerlaan

Op vrijdag 13 december heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Eisenhowerlaan in Alphen. Hierbij is 1 persoon gewond geraakt.

Overige gisteren 13:38

Brainstormavond Alphense Feestweek levert veel nieuwe ideeën op

Onder toeziend oog van ongeveer 35 belangstellenden vanuit maatschappelijke organisaties, ondernemers en betrokken Alphenaren, gaven Citymarketeer Daniël Othman & initiatiefnemer Evon Zevenbergen op dinsdag 5 november het startschot voor de eerste fase om te komen tot een (vernieuwde) ‘Alphense Feestweek’.

Algemeen gisteren 13:01

Lancering achtste editie Alphens.nl magazine

Op donderdagmiddag 12 december is onder grote belangstelling van tekstschrijvers, fotografen, adverteerders en genodigden de 8e editie van het jaarlijkse Alphens.nl magazine gelanceerd. Bij restaurant ’s Molenaarsbrug kregen genodigden het eerste exemplaar van het magazine overhandigd. Het magazine wordt komende week huis-aan-huis verspreid door Alphen aan den Rijn.