Yvon de Groot

Klaar voor oranje? Koningsspelen in gemeente Alphen aan den Rijn

De Koningsspelen vinden traditiegetrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag. Ook in gemeente Alphen aan den Rijn worden de Koningsspelen groots gevierd.

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar bijna 1,3 miljoen kinderen afkomstig van 6.300 scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland aan meedoen.

Gemeente kleurt oranje

“We hopen aankomende vrijdag natuurlijk op een zonnige en energieke dag” geeft Pieter Mars, coördinator Koningsspelen bij Alphen Vitaal, aan. Naast de verschillende activiteiten georganiseerd op het basisonderwijs, veelal in combinatie met buurtsportcoaches van Alphen Vitaal of sportaanbieders uit de gemeente, organiseert Pieter zelf ook een evenement. Op de velden van Alphense Boys komen vrijdag 130 leerlingen uit groepen 5 en 6 van de verschillende basisscholen uit Alphen aan den Rijn een sportief feestje vieren. “Deze leerlingen hebben straks plezier met bijvoorbeeld Archery tag en bubbelvoetballen. En natuurlijk zal de opblaas stormbaan niet ontbreken”.

“In Hazerswoude Dorp wordt het feest elk jaar grootser en dit komt mede door de mooie samenwerkingen die er in het dorp zijn. De organisatie mag trots zijn op wat zij met al hun partners neer weten te zetten” vult Ward van Teijlingen aan. Ward is als buurtsportcoach onder andere verantwoordelijk voor Hazerswoude-Dorp en is daar dan ook tijdens de Koningsspelen actief. In Hazerswoude-Dorp komen maar liefst 480 kinderen vanuit de drie basisscholen richting het sportpark, alwaar de sportverenigingen G.v.v Aspasia, Tehado, G.V. Hou Vast, TTV Avanti en Hazerswoudse Boys clinics verzorgen. De kinderen van het basisonderwijs worden deze dag onder andere begeleidt door 50 leerlingen van het Groene Hart.

Voorbereiding met King's Arena

Ook in aanloop naar de Koningsspelen is er al wat te beleven. Alphen Vitaal is één van de vijf gemeenten in Nederland die samen met NOC*NSF een nieuw en bijzonder initiatief hebben gelanceerd in aanloop naar de Koningsspelen: De King’s Arena. “Speciaal voor basisschoolkinderen uit onze gemeente is dit unieke online platform ontwikkeld. Het doel ervan is om kinderen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en wat meer bij te leren over sport, beweging en een gezonde leefstijl. In het verlengde daarvan stimuleren we kinderen om verschillende sport- en beweegactiviteiten in onze gemeente uit te proberen. Digitaal en fysiek komen hierdoor op bijzondere wijze samen. We merken dat de website kingsarena.nl/alphenvitaal goed bezocht wordt”, aldus projectcoördinator Ingeborg Houdijk.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport gisteren 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek gisteren 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.