Banketbakkerij Stevers

Klant verzilvert bonnetje uit 1958 bij Banketbakkerij Stevers

We kennen het allemaal wel: de talloze waardebonnen die ergens onderin een lade liggen. Een klant van Banketbakkerij Stevers had één bonnetje wel heel lang laten liggen.

Maandag 31 juli werd door een klant van Banketbakkerij Stevers een waardebon uit 1958 ingeleverd, een bonnetje uit slechts zes jaar na de oprichting van Stevers. Op het bonnetje stond: “Ter kennismaking met onze zaak ontvangt u bij uw eerste aankoop tegen inlevering van deze bon 250 gr. fijne gesorteerde roomboterkoekjes voor 10 cent”. De waardebon bleek nog steeds geldig, want de klant mocht een pakje koekjes voor € 0,10 meenemen. “Daar doen wij niet moeilijk over hoor”, aldus de banketbakkerij.

Op Facebook werd door Alphenaren verwonderd gereageerd. “Wauw wat bijzonder. Mooi stukje geschiedenis wat terugkomt”, aldus een Alphenaar. Een ander reageert: “Ge-wel-dig! Inlijsten dat bonnetje.” Ook de klantvriendelijkheid van de banketbakkerij wordt door klanten benadrukt. “Weer een blije klant”, stelt iemand. Een andere Alphenaar stemt daar in toe: “Kijk dat is nu klantvriendelijk, chapeau.”

Ruim honderd jaar banket

Stevers is al decennialang een begrip in Alphen aan den Rijn en omstreken. In 1952 opende Banketbakkerij Stevers in de Julianastraat in Alphen aan den Rijn. Ook voor die tijd zat er in hetzelfde pand een banketbakkerij. Deze werd in 1921 geopend Henry van Vliet. Het echtpaar Stevers nam het bedrijf van hem over. De eer van de familie is sindsdien hoog gehouden door de naam Stevers én de befaamde kwaliteit te behouden, ondanks meerdere nieuwe eigenaren.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!

Politiek gisteren 13:47

Voedsel van Eigen Land, een onderzoek

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft in kaart gebracht hoeveel en welk voedsel lokaal wordt geproduceerd. Het rapport is nu de basis voor stimuleren van korte lijnen, dus lokaal maken en opeten. Daarnaast zijn er aanbevelingen om de agrarische sector te helpen in lijn met de landelijke transitie van de landbouw.