Theater Castellum
Advertorial Muziek

Klassieke muziek op zondagmiddag in Castellum

Het nieuwe jaar begint goed voor klassieke muziekliefhebbers in Castellum! Op 22 januari neemt het prijswinnende Warsaw Trio het publiek mee op een muzikale reis langs meesterwerken van onder andere Frédéric Chopin, Amadeus Mozart, Ludwig von Beethoven en Johannes Brahms.

Deze zondagmiddag spelen Pawel Popko (piano), Maria Leszcyńska-Thieu (cello) en Piotr Thieu-Quang (klarinet) onder andere Mozart’s Clarinet Quintet in A Major en Trio in B flat major van Ludwig van Beethoven.

Warsaw Trio

Warsaw Trio werd begin 2018 opgericht aan de Fryderyk Chopin University of Music in Warschau. Ondanks het feit dat dit Poolse ensemble pas vijf jaar samen speelt, hebben zij al diverse prijzen gewonnen op internationale en nationale competities voor zowel solo- als kamermuziek.

Naast hun liefde voor klassieke meesterwerken is het trio ook bijzonder gefascineerd door hedendaagse muziek, die wordt gekenmerkt door interessante intellectuele inhoud, energie en potentieel voor creatieve expressie. Zij breiden hun repertoire dan ook voortdurend uit met uitstekende werken van Poolse componisten, waaronder: Henryk Mikołaj Górecki, Paweł Mykietyn, Piotr Moss.

Nieuwe concertvleugel

Zondagmiddag 22 januari wordt gebruik gemaakt van de nieuwe concertvleugel van Castellum. Dit handgemaakte instrument, een Yamaha cfx, werd onlangs door de Vrienden van Castellum aan het theater geschonken en behoort tot de absolute top. En dát gaat de (klassieke) muziekliefhebber zeker horen!

Het volledige programma staat op de website van Castellum. Kaarten á € 28,50 (inclusief pauzedrankje) zijn te koop aan de kassa (dinsdag tot en met zaterdag tussen 12:00 en 14:00 uur) of via de website.


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport gisteren 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.