Theater Castellum
Advertorial Muziek

Klassieke muziek op zondagmiddag in Castellum

Het nieuwe jaar begint goed voor klassieke muziekliefhebbers in Castellum! Op 22 januari neemt het prijswinnende Warsaw Trio het publiek mee op een muzikale reis langs meesterwerken van onder andere Frédéric Chopin, Amadeus Mozart, Ludwig von Beethoven en Johannes Brahms.

Deze zondagmiddag spelen Pawel Popko (piano), Maria Leszcyńska-Thieu (cello) en Piotr Thieu-Quang (klarinet) onder andere Mozart’s Clarinet Quintet in A Major en Trio in B flat major van Ludwig van Beethoven.

Warsaw Trio

Warsaw Trio werd begin 2018 opgericht aan de Fryderyk Chopin University of Music in Warschau. Ondanks het feit dat dit Poolse ensemble pas vijf jaar samen speelt, hebben zij al diverse prijzen gewonnen op internationale en nationale competities voor zowel solo- als kamermuziek.

Naast hun liefde voor klassieke meesterwerken is het trio ook bijzonder gefascineerd door hedendaagse muziek, die wordt gekenmerkt door interessante intellectuele inhoud, energie en potentieel voor creatieve expressie. Zij breiden hun repertoire dan ook voortdurend uit met uitstekende werken van Poolse componisten, waaronder: Henryk Mikołaj Górecki, Paweł Mykietyn, Piotr Moss.

Nieuwe concertvleugel

Zondagmiddag 22 januari wordt gebruik gemaakt van de nieuwe concertvleugel van Castellum. Dit handgemaakte instrument, een Yamaha cfx, werd onlangs door de Vrienden van Castellum aan het theater geschonken en behoort tot de absolute top. En dát gaat de (klassieke) muziekliefhebber zeker horen!

Het volledige programma staat op de website van Castellum. Kaarten á € 28,50 (inclusief pauzedrankje) zijn te koop aan de kassa (dinsdag tot en met zaterdag tussen 12:00 en 14:00 uur) of via de website.


Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 16:43

Stralend van binnen en van buiten? Ontdek Transformational Cupping bij Chi & Zo

Wil je van je cellulite af en wil je die plattere buik? Of heb je genoeg van die aanhoudende hoofdpijn? Voel je je belemmerd door rugpijn, zware benen of pijnlijke knieën? Zoek niet verder, want de oplossing is er: Transformational Cupping. Deze fantastische methode kan je van al deze klachten af helpen of doen verminderen.

Milieu en duurzaamheid gisteren 15:21

Starten met duurzaamheid en voedselvoorziening

Nu vandaag de dag veel producten in de supermarkt duurder worden en vaak ook van ver komen, loont het om zelf voedsel te verbouwen en lokale producten te kopen. Dit draagt bij aan betaalbaar, duurzaam en lekker leven! Om hier meer over te leren ben je zaterdag 20 april welkom bij de Groene Inspiratiemarkt van het Huis van Duurzaamheid.

Advertorial Politiek plein gisteren 14:10

GroenLinks blij met sluiting Ziendeweg voor doorgaand verkeer

GroenLinks is blij, want de Ziendeweg wordt autovrij. Volgens de partij betekent dit een enorme verbetering voor natuur, dieren en mensen die in dit gebied willen fietsen en wandelen. GroenLinks heeft hiervoor druk uitgeoefend in de raad, via acties, en door steun aan bezorgde omwonenden.

Maatschappelijk gisteren 12:59

Goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Goede doelen in Alphen aan den Rijn ontvingen deze week een hartverwarmende verrassing van Stichting Kringloop Alphen. Elk jaar streeft de stichting ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Na een oproep aan klanten, personeel en andere geïnteresseerden werden tien organisaties geselecteerd om een cheque te ontvangen, variërend van 500 tot 1500 euro, afhankelijk van hun verzamelde punten.

Politie en handhaving gisteren 11:45

Insluiper betrapt en gearresteerd met pepperspray op zak

Afgelopen weekend werd de rust van een bewoner aan de Blijenbergstraat in Alphen aan den Rijn ruw verstoord toen er plotseling een ongewenste gast in de woning stond. De bewoner zag tot zijn verbazing een vreemde man in zijn huis staan, met zijn portemonnee in zijn hand.

Maatschappelijk gisteren 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.