La Dolce Vita
Advertorial Overige

Klassieker La Dolce Vita bij Parkvilla

In het kader van de klassieke films die Parkvilla regelmatig draait, is binnenkort La Dolce Vita te zien. In deze wereldberoemde Italiaans-Franse dramafilm vat Marcello Mastroianni (een cynische sensatiejournalist) een onverwachte passie op voor de hoogblonde filmster Sylvia, gespeeld door Anita Ekberg.

In het kielzog van deze opkomende ster deint hij mee op de golven van het Romeinse jetsetleven en ontdekt dat onder de vernislaag van ‘het zoete leven’ verveling, twijfel en chaos schuilgaat.

La Dolce Vita is een mooi portret in zwart-wit van de Italiaanse hoofdstad in de vroege jaren zestig. Regisseur Fellini vond de perfecte vorm en stijl om het thema te verbeelden. Rome’s aristocratie speelt zichzelf, maar de beroemde Via Veneto, trefpunt van de internationale beau monde in de jaren zestig, werd in de studio nagebouwd.

Federico Fellini wordt gezien als een van de markantste Italiaanse regisseurs van de 20e eeuw. In zijn carrière ontving hij vier keer de Oscar voor de beste buitenlandse film, waaronder voor La Dolce Vita. Vrijdag 10 februari 19:30 uur en zondag 19 februari 13:30 uur te zien op groot doek in de theaterzaal.

Meer informatie en tickets.


Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.