Alphens EV

Kledingbank gaat naar nieuw pand

Keldingbank Groene Hart gaat haar winkelruimte verhuizen naar de buitenrand van winkelcentrum De Aarhof. De kleding zal in de komende twee jaar worden verstrekt vanuit het voormalige pand van Bart Smit in de bocht naast de Hema.

Kledingbank Groene Hart puilt inmiddels uit haar huidige onderkomen. Er wordt dan ook al een tijdje gezocht naar een grotere ruimte. Tot vreugde van voorzitter Richard Brand hebben gemeente Alphen aan den Rijn en SB Real Estate, eigenaar van De Aarhof, de helpende hand toegestoken. De ruimte aan de buitenzijde van De Aarhof, ter hoogte van de Van Boetzelaerstraat, wordt door SB voor een termijn van twee jaar aangeboden.

Met gemeente Alphen aan den Rijn is een nieuwe dienstverleningsovereenkomst afgesloten. "De maximale vergoeding in het kader van armoedebeleid is opgetrokken naar 30.000 euro voor 2023 en ook voor 2024", meldt wethouder Anouk Noordermeer. "Het is een tijdelijke vergoeding voor een tijdelijk onderkomen. Nu moeten we samen met de Kledingbank op zoek naar een definitieve oplossing."

Brand vertelt dat het oude pand aan de Hoflaan in gebruik blijft: "We verplaatsen de winkel in het komende jaar naar De Aarhof en in het huidige onderkomen komt onze sorteerruimte." Het pand aan de buitenrand van De Aarhof moet nu geschikt worden gemaakt voor de kledingbank en dat zal vanaf januari gebeuren. Daarna volgt de verhuizing.

De Kledingbank verstrekt de wintercollectie nog in De Jozef aan de Hoflaan. Brand doet ook meteen een oproepje: "Wij kunnen nog veel leuke winterjassen voor kinderen gebruiken."

Rectificatie: in het oorspronkelijke artikel stond dat Kledingbank Groene Hart beschikt over een verkoopruimte en dat de kleding vanuit daar wordt verkocht. Dit is onjuist. Kledingbank Groene Hart geeft de kleding gratis weg aan mensen die het (tijdelijk) minder hebben. Onze excuses voor de woordkeuze in dit bericht.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport gisteren 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.