Alphen Vitaal

Kledingbank Groene Hart en Alphen Vitaal slaan handen ineen voor beweging en sportkansen

Kledingbank Groene Hart en Alphen Vitaal slaan de handen ineen. Dit initiatief is ontstaan vanuit hun gedeelde visie dat iedereen, ongeacht hun financiële situatie, moet kunnen sporten. Het project introduceert ‘De Beweegtas’, een tas gevuld met sport- en spelmateriaal, die vanaf maart beschikbaar zal zijn voor gezinnen die gebruikmaken van de diensten van Kledingbank Groene Hart.

Naast sportartikelen krijgen de gezinnen ook advies over sportmogelijkheden binnen de gemeente en mogen ze sportkleding uitzoeken. De Kledingbank, die momenteel ongeveer 2000 inwoners in de gemeente Alphen aan den Rijn ondersteunt, wil meer zijn dan alleen een kledinguitgiftepunt. Monique Chaudron, vrijwilliger bij de Kledingbank, benadrukt het belang van het bieden van ondersteuning aan mensen die het nodig hebben, vooral op het gebied van beweging.

Het project is een reactie op bewegingsarmoede onder hun klantenbestand, en daarom hebben ze samengewerkt met Alphen Vitaal om De Beweegtas te creëren. Deze sporttas bevat niet alleen materialen voor lichaamsbeweging maar ook informatie over deelnamefondsen en sportmogelijkheden in de gemeente. Bovendien wordt er bij het uitreiken van de tas sportkleding geschonken, en wordt er direct een afspraak gemaakt met een beweegmakelaar van Alphen Vitaal.

Rabobank Groene Hart en Rotary Alphen

Het initiatief wordt financieel ondersteund door Rabobank Groene Hart en Rotary Alphen. Om het sportkledingpakket te realiseren, roept de Kledingbank op tot het doneren van sportkleding die nog in goede staat verkeert. Dit draagt niet alleen bij aan het project maar geeft ook sportkleding een tweede leven. Inleverpunten zijn te vinden bij Kledingbank Groene Hart en tijdens de 20 van Alphen op 3 maart op verschillende locaties in de stad.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 09:18

Vernieuwing van Europapark: kom naar de inloopavond en bekijk het nieuwe ontwerp

Op 17 april krijgt Europapark in de Alphense wijk Kerk en Zanen een nieuw gezicht met de introductie van verbeterde sport- en speelvoorzieningen. Tijdens een inloopavond krijgt je de kans om het ontwerp voor onder andere de skatebaan, pumptrackbaan en andere speelvoorzieningen te bekijken.

Advertorial Milieu en duurzaamheid gisteren 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek gisteren 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek gisteren 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.

Werken gisteren 09:48

Vacatureoverzicht week 15: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Blog Opinie 12 apr. 2024 19:59

MINERVA Bloedbad

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat 25 miljoen euro bezuinigen. En dat niet een keer, maar vanaf nu elk jaar. Dat is nogal wat. Het betekent dat er veel gaat sneuvelen van wat wij nu normaal vinden. Of, het betekent dat de gemeentelijke belastingen aanzienlijk zullen stijgen.