AlphensEV

Kleine windmolens op bedrijventerreinen en in buitengebied

Er wordt gewerkt aan een beleid voor de komst van kleine windmolens. Er zijn aanvragen binnengekomen voor het bouwen van een kleine molen, maar deze kunnen niet worden afgehandeld. Wethouder Gert van den Ham wil nu beleid voor deze windmolens.

Wat nu precies een ‘kleine windmolen’ is, wordt niet helemaal duidelijk. De Alphense gemeenteraad heeft al een aantal jaren geleden gevraagd om de mogelijkheid te creëren voor het plaatsen van windmolens bij agrarische bedrijven. Gedacht werd aan molens van 15 tot 30 meter hoogte. Volgens wethouder Van den Ham hebben deze echter te weinig capaciteit en moet worden gedacht aan iets hogere exemplaren van 50 tot 60 meter in combinatie met zonnepanelen. Deze zijn wel aanzienlijk kleiner dan de huidige windturbines langs de N11.

Om het beleid te maken, moeten voorwaarden worden opgesteld. Het gaat dan om inpassing in het landschap, het totale beeld met zo’n windmolen en waar aanvragen aan moeten voldoen. Er zijn inmiddels aanvragen van een aantal agrariërs die graag een windmolen willen.
De wethouder wil nu informatie ophalen, vervolgens kaders bepalen en dan in oktober met een voorstel komen voor de gemeenteraad. Ook moet worden gewerkt aan een participatietraject.

Op de foto grote windturbines langs de N11 (hoger dan 90 meter)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken vandaag 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk vandaag 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film vandaag 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement gisteren 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: