Josh Walet

Kleinschalige evenementen op drijvende pontons voor een bruisend stadshart

Om het Alphense stadshart meer leven in te blazen is het Visieplan Stadhart ontwikkeld. Een van de ideeën die al lang op het wensenlijstje van betrokkenen staat, is het neerleggen van drijvende pontons in het centrum. Daar is nu een vergunning voor ingediend bij de gemeente.

Het Korenfestival, het Straatmuzikanten Festival, concerten, een bloemencorso, of een stand-up comedy, dat is een greep uit de evenementen die georganiseerd zouden kunnen worden op de drijvende pontons. Organisaties krijgen de mogelijkheid om hier evenementen op te organiseren.

“Je kunt het vergelijken met het Prinsengrachtconcert in Amsterdam, maar dan kleinschaliger”, zegt centrummanager Marc Krimpenfort. Dat klassieke muziekconcert vindt al jaren plaats op een ponton. Met de Verenigde Ondernemingen Centrum Alphen (VOC) voert Krimpenfort het idee uit. De financiering ligt grotendeels bij de Vereniging van Eigenaren Commercieel Vastgoed Centrum Alphen (CVCA). “Maar er zijn ook genoeg voorbeelden van evenementen op drijvende pontons in andere steden.”

De vergunningaanvraag die bij de gemeente is gedaan gaat om het plaatsen van tijdelijke pontons langs de Aarkade, tussen de Aarhof en het Nutsgebouw. “De pontons komen tijdelijk te liggen en zullen makkelijk op te ruimen zijn. Dit is ook belangrijk om de doorvaart van sloepen niet al te veel te belemmeren”, zegt Krimpenfort. “Het zou voornamelijk in de zomermaanden een mooie manier zijn om het stadshart bruisender te maken. We denken dan voornamelijk aan de maanden april tot en met september.”

Het neerleggen van drijvende pontons maakt onderdeel uit van het Visieplan Stadshart, wat in het leven is geroepen om het centrum bruisender en aantrekkelijker te maken. De plannen die daar deel van uitmaken, moeten de komende jaren worden uitgevoerd.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:10

Inwoners van deze Alphense buurten krijgen een warmtescan

In het kader van energiebesparing stimuleert de gemeente woningeigenaren om hun energierekening terug te dringen. Zo’n 3000 koopwoningen in de wijk Ridderveld krijgen een gratis warmtescan met bijbehorend advies over de isolatie. Welke buurten hiervoor in aanmerking komen, lees je hier. 

Advertorial Sport vandaag 15:22

Ontdekkingsreis golf bij golfclub Liemeer

Fred Schröder, bestuurslid, zegt: “Wij vragen ons regelmatig af: wat willen potentiële golfers en wat kunnen wij vanuit onze club bieden om hen eens goed met golf kennis te laten maken en zo voor lessen en eventueel een passend lidmaatschap te interesseren?’’

Coronavirus in Alphen vandaag 14:27

Prikken in Alphen begint vermoedelijk pas vanaf 1 maart

De verwachting was eerst dat op 1 februari de eerste vaccins toegediend konden worden in Alphen, maar de startdatum is nu opgeschoven naar 1 maart. Een woordvoerder van de GGD laat weten dat dit allemaal afhangt van de beschikbaarheid van de vaccins.