Josh Walet

Kleinschalige evenementen op drijvende pontons voor een bruisend stadshart

Om het Alphense stadshart meer leven in te blazen is het Visieplan Stadhart ontwikkeld. Een van de ideeën die al lang op het wensenlijstje van betrokkenen staat, is het neerleggen van drijvende pontons in het centrum. Daar is nu een vergunning voor ingediend bij de gemeente.

Het Korenfestival, het Straatmuzikanten Festival, concerten, een bloemencorso, of een stand-up comedy, dat is een greep uit de evenementen die georganiseerd zouden kunnen worden op de drijvende pontons. Organisaties krijgen de mogelijkheid om hier evenementen op te organiseren.

“Je kunt het vergelijken met het Prinsengrachtconcert in Amsterdam, maar dan kleinschaliger”, zegt centrummanager Marc Krimpenfort. Dat klassieke muziekconcert vindt al jaren plaats op een ponton. Met de Verenigde Ondernemingen Centrum Alphen (VOC) voert Krimpenfort het idee uit. De financiering ligt grotendeels bij de Vereniging van Eigenaren Commercieel Vastgoed Centrum Alphen (CVCA). “Maar er zijn ook genoeg voorbeelden van evenementen op drijvende pontons in andere steden.”

De vergunningaanvraag die bij de gemeente is gedaan gaat om het plaatsen van tijdelijke pontons langs de Aarkade, tussen de Aarhof en het Nutsgebouw. “De pontons komen tijdelijk te liggen en zullen makkelijk op te ruimen zijn. Dit is ook belangrijk om de doorvaart van sloepen niet al te veel te belemmeren”, zegt Krimpenfort. “Het zou voornamelijk in de zomermaanden een mooie manier zijn om het stadshart bruisender te maken. We denken dan voornamelijk aan de maanden april tot en met september.”

Het neerleggen van drijvende pontons maakt onderdeel uit van het Visieplan Stadshart, wat in het leven is geroepen om het centrum bruisender en aantrekkelijker te maken. De plannen die daar deel van uitmaken, moeten de komende jaren worden uitgevoerd.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.