Pixabay

Klimpark in Zegerslootgebied naar verwachting in april open

In het Zegerslootgebied komt een klimpark, nabij de restaurants Bij Hen en de Schaapskooi. Het klimpark zal in april 2020 opengaan.

Vorige week heeft de gemeente Alphen aan den Rijn een vergunning verleend voor het realiseren van het klimpark. Het klimpark wordt gebouwd op het terrein van de kinderboerderij. Eerder was er sprake van protest tegen het klimpark van de bewoners van de Helmhof en de Grashof. Hun bezwaar was de geluidsoverlast en de inkijk vanaf de circa 8 meter hoge klimvoorzieningen.

Wethouder Kees van Velzen liet eerder weten dat een klimpark in het Zegerslootgebied een fantastisch initiatief is. Door het klimpark naar een andere locatie te verplaatsen, zijn de omwonenden het ook eens met het realiseren van het klimpark. “We hebben goed geluisterd naar omwonenden”, vertelt Vivienne Winkelaar, eigenaresse van de Schaapskooi. “Er is gekozen voor een andere locatie. Eerst was het plan om het klimpark bij restaurants Bij Hen en de Schaapskooi te bouwen, maar op verzoek van omwonenden hebben we de locatie nu verplaatst.”

Concrete plannen van het klimpark worden later bekend. Naar verwachting gaat het klimpark uiterlijk in april 2020 open.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.

Algemeen gisteren 16:11

Lachgas wordt een softdrug

Het kabinet plaatst het verdovende middel lachgas onder de Opiumwet, waardoor het bezit, de handel, de verkoop, het vervoer en de productie van lachgas wordt verboden. De gemeente Alphen aan den Rijn kondigde eerder al aan dit te wijzigen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Economie gisteren 15:06

Bekendmaking genomineerden VOAWARDS 2020

Donderdag 19 december worden de genomineerden bekendgemaakt voor de VOAWARDS 2020 tijdens de VOA-netwerkborrel. Dit jaar is de verkiezing in een nieuw jasje gestoken, waarbij ondernemingen worden onderverdeeld in 5 categorieën.

Rechtszaak gisteren 14:23

Strafzaak geseponeerd door omgekomen verdachte

De rechtszaak tegen een Alphenaar is geseponeerd door het Openbaar Ministerie (OM). De reden? De verdachte is onlangs om het leven gekomen bij een ongeluk.

Politiek gisteren 13:29

Verbouwing Theater Castellum definitief in zomer 2020

De geplande verbouwing van Theater Castellum in Alphen aan den Rijn gaat door. De entree wordt ruimer en logischer ingedeeld, de horecafuncties worden vernieuwd en verbeterd, achterstallig onderhoud wordt verholpen. Kortom: het theater kan er weer een paar jaar tegenaan.