Pixabay

Klimpark in Zegerslootgebied naar verwachting in april open

In het Zegerslootgebied komt een klimpark, nabij de restaurants Bij Hen en de Schaapskooi. Het klimpark zal in april 2020 opengaan.

Vorige week heeft de gemeente Alphen aan den Rijn een vergunning verleend voor het realiseren van het klimpark. Het klimpark wordt gebouwd op het terrein van de kinderboerderij. Eerder was er sprake van protest tegen het klimpark van de bewoners van de Helmhof en de Grashof. Hun bezwaar was de geluidsoverlast en de inkijk vanaf de circa 8 meter hoge klimvoorzieningen.

Wethouder Kees van Velzen liet eerder weten dat een klimpark in het Zegerslootgebied een fantastisch initiatief is. Door het klimpark naar een andere locatie te verplaatsen, zijn de omwonenden het ook eens met het realiseren van het klimpark. “We hebben goed geluisterd naar omwonenden”, vertelt Vivienne Winkelaar, eigenaresse van de Schaapskooi. “Er is gekozen voor een andere locatie. Eerst was het plan om het klimpark bij restaurants Bij Hen en de Schaapskooi te bouwen, maar op verzoek van omwonenden hebben we de locatie nu verplaatst.”

Concrete plannen van het klimpark worden later bekend. Naar verwachting gaat het klimpark uiterlijk in april 2020 open.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 17:32

Alphens Restaurantweek: ’t Haasje - puur genieten in een huiselijke sfeer

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant ’t Haasje!

Advertorial Sport vandaag 14:05

Beachvolleybalinternationals geven clinic aan jeugdleden van volleybalvereniging VC Castellum

Aanstaande woensdag 12 augustus geven Puk Stubbe en Emma Piersma, winnares NK Beachvolleybal 2019, exclusief voor eigen jeugdleden van volleybalvereniging VC Castellum, een clinic in Alphen aan den Rijn. Voor het project TeamNL Beach Tour gaan de beste beachvolleyballers van Nederland het hele land door om bij volleybalverenigingen clinics te geven en/of te trainen.

Coronavirus in Alphen vandaag 12:35

Stijging van coronabesmettingen veroorzaakt door risicovol gedrag

GGD-medewerkers zien steeds vaker mensen langskomen die niet de 1,5 meter waarborgen, niet in quarantaine willen gaan of contacten verzwijgen. ‘’Dit risicovol gedrag leidt tot een stijgend aantal besmettingen en het belemmert GGD’en om hun werk te doen’’, aldus de GGD.

Advertorial Natuur en recreatie vandaag 11:27

De zomervakantie wordt extra leuk bij De Thermen2

Vanaf maandag 10 augustus start De Thermen2 tijdens het recreatief zwemmen met extra activiteiten voor kinderen tot en met 18 jaar. Doormiddel van deze activiteiten willen de Alphense zwembaden bezoekers een extra leuke zomer bezorgen.