Pixabay

Klimpark in Zegerslootgebied naar verwachting in april open

In het Zegerslootgebied komt een klimpark, nabij de restaurants Bij Hen en de Schaapskooi. Het klimpark zal in april 2020 opengaan.

Vorige week heeft de gemeente Alphen aan den Rijn een vergunning verleend voor het realiseren van het klimpark. Het klimpark wordt gebouwd op het terrein van de kinderboerderij. Eerder was er sprake van protest tegen het klimpark van de bewoners van de Helmhof en de Grashof. Hun bezwaar was de geluidsoverlast en de inkijk vanaf de circa 8 meter hoge klimvoorzieningen.

Wethouder Kees van Velzen liet eerder weten dat een klimpark in het Zegerslootgebied een fantastisch initiatief is. Door het klimpark naar een andere locatie te verplaatsen, zijn de omwonenden het ook eens met het realiseren van het klimpark. “We hebben goed geluisterd naar omwonenden”, vertelt Vivienne Winkelaar, eigenaresse van de Schaapskooi. “Er is gekozen voor een andere locatie. Eerst was het plan om het klimpark bij restaurants Bij Hen en de Schaapskooi te bouwen, maar op verzoek van omwonenden hebben we de locatie nu verplaatst.”

Concrete plannen van het klimpark worden later bekend. Naar verwachting gaat het klimpark uiterlijk in april 2020 open.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.