Bibliotheek Alphen aan den Rijn
Advertorial Cultuur

#kloffietijd in de Bibliotheek

Wie binnenloopt bij de Bibliotheek in Alphen kan er niet omheen. Op de eerste verdieping, hoog bovenin, pronkt Het Nest met al zijn kleur. Het is bijna af. Nu de huidige maatregelen bezoek in de Bibliotheek weer toelaat, is ook de expositie ingericht en zijn er een aantal workshops te volgen.

De expositie laat het hele proces van Het Nest zien. Van de eerste schets tot de laatste ingeweven strook. Bezoekers kunnen zelf ook onderdeel worden van de expositie door in de Bibliotheek een foto met de polaroid camera te maken met hun favoriete kledingstuk. Delen via social media kan ook onder de #kloffietijd.

Hulp gezocht voor ‘finishing touch’ Het Nest

Kunstenaar achter Het Nest, Femke van Gemert, komt op zaterdag 4 september naar de Bibliotheek. Bezoekers worden opgeroepen die dag mee te helpen met het knippen en naaien van stroken stof.

Op 10 september kan de jeugd zijn mouwen opstropen en samen met Femke Touwen Twisten van alle stroken stof. De touwen worden ook echt in Het Nest gebruikt en maken het helemaal af. Zaterdag 25 september is er een workshop Touwen Twisten voor volwassenen. Ook deze touwen worden echt in Het Nest verwerkt door kunstenaar Femke van Gemert.

Workshops

In de eerste week van september is kunstenaar Elly Nederpeld te gast bij de Bibliotheek in Alphen. Zij geeft op woensdag 1 september een workshop mini-boekje binden. Er wordt echt ‘gebonden’ met stevig papier. De kaft is van stof, bewerkt met de naaimachine en voorzien van een eco-print.

Op vrijdag 3 september laat Elly Nederpeld zien hoe je een zaaddoos van de papaver maakt van stof en voorzien van de bekende gekartelde bovenrand. Echt zoals je ze ziet in de natuur. Voorbeelden van de mini-boekjes en de papaver zijn in de Bibliotheek te zien.

Meer info over het project en het gehele proces is te lezen op www.bibliotheekrijnenvenen.nl. In de agenda is via de Tag ‘kunstproject’ precies te zien welke workshops er zijn. Voor alle workshops is vooraf reserveren nodig.


Meer nieuws

Overige vandaag 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige vandaag 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie vandaag 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek vandaag 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.