Bibliotheek Alphen aan den Rijn
Advertorial Cultuur

#kloffietijd in de Bibliotheek

Wie binnenloopt bij de Bibliotheek in Alphen kan er niet omheen. Op de eerste verdieping, hoog bovenin, pronkt Het Nest met al zijn kleur. Het is bijna af. Nu de huidige maatregelen bezoek in de Bibliotheek weer toelaat, is ook de expositie ingericht en zijn er een aantal workshops te volgen.

De expositie laat het hele proces van Het Nest zien. Van de eerste schets tot de laatste ingeweven strook. Bezoekers kunnen zelf ook onderdeel worden van de expositie door in de Bibliotheek een foto met de polaroid camera te maken met hun favoriete kledingstuk. Delen via social media kan ook onder de #kloffietijd.

Hulp gezocht voor ‘finishing touch’ Het Nest

Kunstenaar achter Het Nest, Femke van Gemert, komt op zaterdag 4 september naar de Bibliotheek. Bezoekers worden opgeroepen die dag mee te helpen met het knippen en naaien van stroken stof.

Op 10 september kan de jeugd zijn mouwen opstropen en samen met Femke Touwen Twisten van alle stroken stof. De touwen worden ook echt in Het Nest gebruikt en maken het helemaal af. Zaterdag 25 september is er een workshop Touwen Twisten voor volwassenen. Ook deze touwen worden echt in Het Nest verwerkt door kunstenaar Femke van Gemert.

Workshops

In de eerste week van september is kunstenaar Elly Nederpeld te gast bij de Bibliotheek in Alphen. Zij geeft op woensdag 1 september een workshop mini-boekje binden. Er wordt echt ‘gebonden’ met stevig papier. De kaft is van stof, bewerkt met de naaimachine en voorzien van een eco-print.

Op vrijdag 3 september laat Elly Nederpeld zien hoe je een zaaddoos van de papaver maakt van stof en voorzien van de bekende gekartelde bovenrand. Echt zoals je ze ziet in de natuur. Voorbeelden van de mini-boekjes en de papaver zijn in de Bibliotheek te zien.

Meer info over het project en het gehele proces is te lezen op www.bibliotheekrijnenvenen.nl. In de agenda is via de Tag ‘kunstproject’ precies te zien welke workshops er zijn. Voor alle workshops is vooraf reserveren nodig.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 13:27

De 20 van Ron: de voorbereiding van de eerste inschrijver Ron

De eerste inschrijving voor de editie van de 20 van Alphen in 2022 was van Alphenaar Ron Damstra (39). Met de openingsklassieker in het vooruitzicht, is dit een mooi moment om deze actieve hardloper eens te vragen naar zijn voorbereiding en hardloopervaring.

Blog Opinie vandaag 12:39

De kip en het ei

Het zijn roerige tijden. Eerst de coronacrisis, nu weer de wooncrisis. Maar we hebben een nieuwe regering (nou ja, nieuw?) die al de problemen gaat aanpakken. Toch?

Politiek vandaag 10:01

Gemeente betaalt kleine energiebesparende maatregelen

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een subsidie van ruim 7 ton ontvangen voor kleinschalige energiebesparing. Inwoners kunnen vouchers aanvragen voor aanschaf van onder meer tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen.

Politiek vandaag 09:10

Van Velzen wil meer overnachtingsmogelijkheden in Groene Hart

Wethouder Kees van Velzen heeft zijn ongenoegen geuit over 'gebrek aan medewerking van de provincie' zodra  het over overnachtingsmogelijkheden in het Groene Hart gaat. "De provincie Zuid-Holland wil meer toerisme en recreatie in het Groene Hart, maar blokkeert alle initiatieven."