CDA Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

Knalgroene fietsen op straat blijkt ludieke actie van CDA

Overal in de gemeente Alphen aan den Rijn doken de afgelopen weken op mysterieuze wijze knalgroene fietsen op. Waar komen die fietsen toch vandaan? Dat mysterie is nu opgelost.

In Aarlanderveen, Alphen, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude, Koudekerk en Zwammerdam doken de laatste weken mysterieuze fietsen op in het straatbeeld. Op de knalgroene fietsen prijkten Loesje-achtige teksten als “vrijwilligerswerk is geen papier werk”, “vakmanschap is rentmeesterschap” en “wonen is een recht, maak dit ook betaalbaar”.

In Aarlanderveen was het nog even spannend of de fietsen een lang leven zouden hebben, want na storm Corrie raakten twee fietsen bedolven onder de takken van een gesneuvelde boom. Al snel kwam een gesprek op gang van wie die fietsen toch waren. De politiek, een carnavalsvereniging, een enthousiaste buurtgenoot? Ook op Facebook werd er op los gegist.

De ludieke actie was van het CDA, zo bleek afgelopen week. De actie was bedoeld om mensen te prikkelen in het denken. Heb jij de fietsen nog niet gezien? Let dan goed op, want ze maken in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart nog één ronde door de gemeente.


Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:45

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 21 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van de zesde editie van de Alphense Avond4Daagse en de opbouw van het Zomerspektakel aan het meer tot aan een onveilige busluifel en een klemgereden bestuurder. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Alphens Restaurantweek 2023 gisteren 14:53

Laatste kans: lever je bonnetje in en maak kans op een reis naar Jordanië

Deze maand vond de Alphens Restaurantweek plaats. Elf dagen lang kon je genieten van heerlijke meergangendiners voor een smakelijke prijs. Aan deze editie zat ook een avontuurlijke twist; met jouw etentje maak je namelijk kans op een reis. Lever nog snel je bonnetje in en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

Kunst in Alphen gisteren 13:02

Kunst in Alphen: De zoektocht als vorm van belang

Wat staat er in Alphen aan den Rijn allemaal aan kunst? Om bewuster te worden van al het moois in Alphen zoekt Alphens het voor je uit: welke kunstenaar schuilt hierachter, wat is het verhaal erachter en waar is deze te zien?

Wonen en bouwen gisteren 11:17

Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden

Weet jij nog dat je uit huis ging? Waarschijnlijk kreeg je hulp van je ouders, vrienden of familie en waren zij er als het even niet mee zat. Maar wat als je dat niet hebt?