CDA Alphen aan den Rijn

Knalgroene fietsen op straat blijkt ludieke actie van CDA

Overal in de gemeente Alphen aan den Rijn doken de afgelopen weken op mysterieuze wijze knalgroene fietsen op. Waar komen die fietsen toch vandaan? Dat mysterie is nu opgelost.

In Aarlanderveen, Alphen, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude, Koudekerk en Zwammerdam doken de laatste weken mysterieuze fietsen op in het straatbeeld. Op de knalgroene fietsen prijkten Loesje-achtige teksten als “vrijwilligerswerk is geen papier werk”, “vakmanschap is rentmeesterschap” en “wonen is een recht, maak dit ook betaalbaar”.

In Aarlanderveen was het nog even spannend of de fietsen een lang leven zouden hebben, want na storm Corrie raakten twee fietsen bedolven onder de takken van een gesneuvelde boom. Al snel kwam een gesprek op gang van wie die fietsen toch waren. De politiek, een carnavalsvereniging, een enthousiaste buurtgenoot? Ook op Facebook werd er op los gegist.

De ludieke actie was van het CDA, zo bleek afgelopen week. De actie was bedoeld om mensen te prikkelen in het denken. Heb jij de fietsen nog niet gezien? Let dan goed op, want ze maken in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart nog één ronde door de gemeente.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 15:20

Tour de France winacties bij Gek van Fietsen

De Tour de France gaat weer beginnen: voor vele wielrenners de leukste tijd van het jaar. Om het feest compleet te maken, organiseert Gek van Fietsen tijdens de Tour verschillende winacties. Dus fietsliefhebbers, opgelet! Houd de sociale media van Gek van Fietsen in de gaten en wie weet win je een helm, Tour de France shirt of onderhoudskit.

Politiek plein vandaag 13:54

Marjon Verkleij CDA-lijsttrekker voor waterschapsverkiezingen Hoogheemraadschap van Rijnland

Afgelopen maart zwaaide Marjon Verkleij af als raadslid en fractievoorzitter van CDA Alphen aan den Rijn. In haar laatste raadsvergadering ontving Verkleij daarvoor een koninklijke onderscheiding. Een definitief afscheid van de politiek blijkt het niet te zijn: Verkleij is op 30 juni gekozen als CDA-lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Politiek vandaag 13:05

Speculatie in de Gnephoek moeilijk uit te leggen

Wethouder Gerard van As reageert in de Alphense gemeenteraad op de verdiensten voor projectontwikkelaars als de Gnephoekpolder wordt bebouwd. "Het ligt genuanceerder dan: wij gaan bouwen en zij lopen binnen."

Advertorial Winkels vandaag 12:22

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!