CDA Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

Knalgroene fietsen op straat blijkt ludieke actie van CDA

Overal in de gemeente Alphen aan den Rijn doken de afgelopen weken op mysterieuze wijze knalgroene fietsen op. Waar komen die fietsen toch vandaan? Dat mysterie is nu opgelost.

In Aarlanderveen, Alphen, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude, Koudekerk en Zwammerdam doken de laatste weken mysterieuze fietsen op in het straatbeeld. Op de knalgroene fietsen prijkten Loesje-achtige teksten als “vrijwilligerswerk is geen papier werk”, “vakmanschap is rentmeesterschap” en “wonen is een recht, maak dit ook betaalbaar”.

In Aarlanderveen was het nog even spannend of de fietsen een lang leven zouden hebben, want na storm Corrie raakten twee fietsen bedolven onder de takken van een gesneuvelde boom. Al snel kwam een gesprek op gang van wie die fietsen toch waren. De politiek, een carnavalsvereniging, een enthousiaste buurtgenoot? Ook op Facebook werd er op los gegist.

De ludieke actie was van het CDA, zo bleek afgelopen week. De actie was bedoeld om mensen te prikkelen in het denken. Heb jij de fietsen nog niet gezien? Let dan goed op, want ze maken in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart nog één ronde door de gemeente.


Meer nieuws

Werken vandaag 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:26

Onderhoudswerkzaamheden aan A12 en A20 in volle gang

Het grootschalige onderhoud aan de A12 en A20 is nu twee weken bezig. In juni wordt het wegdek vernieuwd tussen Nieuwerbrug aan den Rijn en Utrecht, en er wordt gewerkt aan viaducten en vangrails. Weggebruikers van Alphen aan den Rijn richting Utrecht dienen hier rekening mee te houden.   

Overige gisteren 16:38

Woonforte overhandigt cheque ter waarde van € 5.000 aan Participe

Op de Nationale Buitenspeeldag op de Burgemeester Bruins Slotsingel overhandigde Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte, een cheque van € 5.000 aan Participe voor het organiseren van sportactiviteiten voor jongeren in aandachtswijken. Participe en de jongerenwerkers zetten zich in voor deze kwetsbare groep binnen onze samenleving. Ook Woonforte vindt het belangrijk dat deze jongeren een waardevolle plek vinden in hun buurt.

Advertorial Kinderen gisteren 12:48

Romeinse dag in het Alphense Stadshart

Op vrijdag 28 juni wordt het Alphense stadshart omgetoverd tot een levendig Romeins dorp, speciaal voor groepen van zowel jongeren als ouderen. Het programma biedt activiteiten zoals een speurtocht en Romeinse vaartochten, waardoor op een interactieve manier kennis gemaakt kan worden met de Romeinse geschiedenis van Alphen. 

Sport gisteren 11:50

Supporters opgelet: Hier kijk je zondag het EK voetbal in Alphen

Zondag om 15:00 uur begint het Nederlands Elftal aan hun eerste wedstrijd van het toernooi tegen Polen. Op diverse locaties in Alphen aan den Rijn kun je de wedstrijd live op grote schermen bekijken. Ontdek hier waar je kunt genieten van deze spannende wedstrijd.