Knelpunten voor fietsers op agenda gemeenteraad

Binnenkort gaat wethouder Kees van Velzen een open gesprek aan over knelpunten voor fietsers met de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn. "We gaan praten over een oplossing voor de Zijde in Boskoop. Bij de Hefbrug moeten we rekening houden met alle verkeersdeelnemers."

De Hefbrug in Boskoop is een knelpunt, omdat deze smalle weg de enige verbinding is tussen oost en west in het dorp. De Hefbrug is vaak niet verbindend, maar juist een obstakel. Het autoverkeer staat vaak lang in de file. Fietsers komen vaak in de knel, evenals voetgangers. "Elk besluit dat we over de Zijde nemen, heeft invloed op alle weggebruikers", aldus de wethouder. "De stoeptegels recht leggen, verandert niets aan de situatie. Voorrang anders regelen wel."

De gemeente Alphen aan den Rijn wil in de hele gemeente meer voorrang voor fietsverkeer creëren. Of dat ook op de Zijde moet, is de vraag. "Uit onderzoek blijkt dat 61 procent van het autoverkeer over de Hefbrug intern verkeer is, dorpsbewoners die van de ene oever naar de andere willen", zegt Van Velzen. "Er is een mogelijkheid om fietsers hier voorrang te geven, maar dat heeft veel invloed op het autoverkeer." Daarover wil de wethouder met de politieke partijen van gedachten wisselen op 13 juni.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Openbaar vervoer gisteren 17:54

NS-dienstregeling weer zo goed als normaal, maar traject Alphen-Leiden blijft achter

De Nederlandse Spoorwegen had tijdens de coronapandemie de dienstregeling flink aangepast. Veel mensen werken, nog steeds, vanuit huis, waardoor de treinen een stuk leger zijn dan normaal. Sinds deze week rijden de meeste treinen weer volgens schema. Alleen het traject tussen Alphen en Leiden laat nog even op zich wachten. 

Evenementen gisteren 17:05

Alphens.nl wordt mediapartner van Vrij & Blij

Alphens.nl en Vrij & Blij festival slaan de handen ineen. Dit jaar is Alphens.nl mediapartner van Vrij & Blij. Dit betekent een samenwerking voor alle communicatie naar de bezoekers toe.

Advertorial Winkels gisteren 15:49

Woensdag Wijndag: een frisse, witte Muscadet!

Het is weer zover, Woensdag Wijndag bij La Bodega ’87! Deze week kiezen ze, bij zo’n warme dag als vandaag, voor de Lieubeau Muscadet. Deze frisse witte wijn uit Frankrijk past perfect bij de tropische temperaturen van vandaag. Benieuwd wat je erbij eet? Lees verder!

Alphense Zendmast gisteren 15:11

Zendmast in de Nederlandse vlag gekleurd voor geslaagden

Alphen hangt ‘de vlag’ uit voor alle geslaagde scholieren! Op woensdag 16 juni kleurt de toren rood, wit en blauw in verband de examenuitslag voor middelbare scholieren. Aan alle geslaagden: gefeliciteerd!

Evenementen gisteren 14:40

Traditionele Oldtimerdag in september nog niet uitgesloten

Het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware traditie: de Oldtimerdag. Afgelopen jaar gooide corona roet in het eten. Hoe zit dat dit jaar? De organisatie laat weten dat een traditionele Oldtimerdag zeker nog niet is uitgesloten.