KNVB introduceert innovatieve amateurcompetitie

Vanaf 2 oktober spelen tien topamateurclubs in de Future Rules Football League. ARC en Alphense Boys nemen beide deel aan deze competitie. KNVB meldt dat in deze competitie gespeeld wordt met aangepaste spelregels.

De nieuwe regels zijn ontwikkeld om de wedstrijden aantrekkelijker te maken voor spelers en kijkers. Ook moeten deze spelregels het spel eerlijker maken en de arbitrage ondersteunen. De regels hebben betrekking op de self-pass, intrap en de invoering van tijdstraffen. Bij geel moet de speler er vijf minuten uit, bij rood geldt ook vijf minuten straf én deze speler moet verplicht gewisseld worden.
 
De competitie wordt gespeeld door tien topamateurclubs uit het westen van Nederland: ARC, Alphense Boys, FC Lisse, Westlandia, Katwijk, Quick Boys, VVSB, Rijnsburgse Boys, AFC en de Koninklijke HFC. Zeven maanden lang is eens per maand een speelronde. Een speelronde bestaat uit vijf wedstrijden. Het doel van de innovatieve competitie is het onderzoeken van de toegevoegde waarde van de spelregelwijzigingen. "Alle wedstrijden worden vastgelegd en gecodeerd, op die manier verzamelen we veel objectieve data. Bovendien worden alle betrokkenen geïnterviewd in focusgroepen. Ook hun bevindingen worden vastgelegd", aldus KNVB-directeur Gijs De Jong.
 
FOX Sports meldt dat de KNVB de ambitie heeft om deze regels bij positieve uitkomst in officïele wedstrijden te gaan testen. Eerst worden wel de bevindingen, meningen en data overgedragen aan IFAB en FIFA.
 
De Future Rules Football League start 2 oktober dit jaar.

Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:04

Sinterklaas feestelijk uitgezwaaid bij Rijnhavekade

Op vrijdagavond 6 december heeft een grote groep Alphenaren Sinterklaas een feestelijk vertrek gegeven in Winkelcentrum de Baronie en later aan de Rijnhavekade in Alphen aan den Rijn.  

Evenementen gisteren 13:28

Kerstactiviteiten in de Herenhof

Op zaterdag 14 en zaterdag 21 tot en met dinsdag 24 december zijn er verschillende activiteiten georganiseerd in Winkelcentrum de Herenhof.

Evenementen gisteren 09:58

Midwinter Fair in het Archeon

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december vindt de 17e editie van de Midwinter Fair in Archeon plaats. Tijdens het winterse festival gaat Archeon terug naar de oorsprong, naar de viering van de Midwinter.

Blog Opinie 6 dec. 2019 20:08

MINERVA Heksenjacht

De 'affaire Spies' is vooral een affaire door alles wat eromheen gebeurde. Niet omdat er vuur is onder al die rook. Burgemeester Spies heeft namelijk helemaal niets verkeerd gedaan.