Sport

KNVB introduceert innovatieve amateurcompetitie

Vanaf 2 oktober spelen tien topamateurclubs in de Future Rules Football League. ARC en Alphense Boys nemen beide deel aan deze competitie. KNVB meldt dat in deze competitie gespeeld wordt met aangepaste spelregels.

De nieuwe regels zijn ontwikkeld om de wedstrijden aantrekkelijker te maken voor spelers en kijkers. Ook moeten deze spelregels het spel eerlijker maken en de arbitrage ondersteunen. De regels hebben betrekking op de self-pass, intrap en de invoering van tijdstraffen. Bij geel moet de speler er vijf minuten uit, bij rood geldt ook vijf minuten straf én deze speler moet verplicht gewisseld worden.
 
De competitie wordt gespeeld door tien topamateurclubs uit het westen van Nederland: ARC, Alphense Boys, FC Lisse, Westlandia, Katwijk, Quick Boys, VVSB, Rijnsburgse Boys, AFC en de Koninklijke HFC. Zeven maanden lang is eens per maand een speelronde. Een speelronde bestaat uit vijf wedstrijden. Het doel van de innovatieve competitie is het onderzoeken van de toegevoegde waarde van de spelregelwijzigingen. "Alle wedstrijden worden vastgelegd en gecodeerd, op die manier verzamelen we veel objectieve data. Bovendien worden alle betrokkenen geïnterviewd in focusgroepen. Ook hun bevindingen worden vastgelegd", aldus KNVB-directeur Gijs De Jong.
 
FOX Sports meldt dat de KNVB de ambitie heeft om deze regels bij positieve uitkomst in officïele wedstrijden te gaan testen. Eerst worden wel de bevindingen, meningen en data overgedragen aan IFAB en FIFA.
 
De Future Rules Football League start 2 oktober dit jaar.

Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild
Sport gisteren 17:04

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild

Dit weekend vindt het NK Wakeboarden plaats bij Wet ’n Wild Wakepark. De beste Nederlandse wakeboarders zullen zich op zaterdag 24 en zondag 25 augustus verzamelen bij Wet ‘n Wild om te strijden om de titel ‘beste wakeboarder van Nederland’.