Josh Walet

KNVB Regio Cup voor de jeugd morgen eindelijk van start: “We zijn er helemaal klaar voor”

Na een periode van acht maanden is het eindelijk zo ver. Jeugdteams tot en met Onder-18 mogen weer wedstrijden tegen elkaar spelen. De afgelopen tijd bleef het voetballen beperkt bij onderlinge trainingspartijen. Vanaf 5 juni start de KNVB Regio Cup, waar clubs uit de omgeving het tegen elkaar opnemen. 

KNVB Regio Cup 

De KNVB Regiocup is het alternatief voor de competities die dit seizoen niet meer konden worden hervat door de coronamaatregelen. Voor volwassenen komen de versoepelingen te laat, maar afgelopen vrijdag maakte het kabinet bekend dat wedstrijden voor de jeugd, tot en met 17 jaar, vanaf 5 juni weer zijn toegestaan. De KNVB Regiocup bestaat dan uit vier speelrondes. 

In totaal staan nu 33.000 jeugdteams ingeschreven voor de KNVB Regiocup. Dat zijn niet alle jeugdteams, omdat sommige verenigingen al andere plannen hadden of de teamindeling voor volgend seizoen al hanteren. Nederland telt bijna 500.000 jeugdspelers in deze leeftijdscategorie. 

Zaterdag 5 juni

Bij VV Alphia gaat het toernooi morgen ook van start. Tot vreugde van de voorzitter van de vereniging, Martijn van Dalen. ‘’Om 08:30 uur staat de eerste ‘kraker’ op het programma, Alphia O-9 versus ARC O-9. Er zijn zo’n vier à vijf wedstrijden tegelijk. Super leuk dat er weer wat mogelijk is.’’

Het geduld van de Alphense voetbalclubs werd de afgelopen maanden flink op de proef gesteld. Een aantal maanden geleden gingen er al verhalen de ronde over een lokaal toernooi onder de noemer FC Alphen, zonder succes. Gelukkig is bij Van Dalen het glas altijd halfvol. ‘’We mogen eindelijk weer. Ook zijn er mensen welkom op het terras, dus er druppelt langzaam ook wat omzet binnen.’’

Er zijn nog een aantal struikelblokken te overkomen zoals de gemeente die op korte termijn onderhoud wil plegen aan de Alphense voetbalvelden en het publiek tijdens de wedstrijden. Voor nu mag dat de pret niet drukken. ‘’We kijken er zeker naar uit. Er hebben zich een flink aantal teams aangemeld voor de Regio Cup. Leuk om weer eens mensen van andere clubs over de vloer te hebben’’, zegt Van Dalen.

Van Dalen heeft de afgelopen maanden met bewondering gekeken naar de jonge voetbalfanaten, die ondanks het stopzetten van de competitie toch doorgingen. ‘’Ik heb in de nieuwsbrief aan de leden al mijn respect uitgesproken voor de trainers, leiding en de jeugd. Die het toch konden opbrengen om twee keer in de week te trainen en onderlinge partijen te spelen in het weekend.’’ Zaterdagochtend komt daar verandering in. Dan kan de jeugd de laatste weken voor de zomerstop toch nog om een prijs spelen. ‘’We zijn er helemaal klaar voor. Laat ze maar komen.’’ 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.