Josh Walet

KNVB Regio Cup voor de jeugd morgen eindelijk van start: “We zijn er helemaal klaar voor”

Na een periode van acht maanden is het eindelijk zo ver. Jeugdteams tot en met Onder-18 mogen weer wedstrijden tegen elkaar spelen. De afgelopen tijd bleef het voetballen beperkt bij onderlinge trainingspartijen. Vanaf 5 juni start de KNVB Regio Cup, waar clubs uit de omgeving het tegen elkaar opnemen. 

KNVB Regio Cup 

De KNVB Regiocup is het alternatief voor de competities die dit seizoen niet meer konden worden hervat door de coronamaatregelen. Voor volwassenen komen de versoepelingen te laat, maar afgelopen vrijdag maakte het kabinet bekend dat wedstrijden voor de jeugd, tot en met 17 jaar, vanaf 5 juni weer zijn toegestaan. De KNVB Regiocup bestaat dan uit vier speelrondes. 

In totaal staan nu 33.000 jeugdteams ingeschreven voor de KNVB Regiocup. Dat zijn niet alle jeugdteams, omdat sommige verenigingen al andere plannen hadden of de teamindeling voor volgend seizoen al hanteren. Nederland telt bijna 500.000 jeugdspelers in deze leeftijdscategorie. 

Zaterdag 5 juni

Bij VV Alphia gaat het toernooi morgen ook van start. Tot vreugde van de voorzitter van de vereniging, Martijn van Dalen. ‘’Om 08:30 uur staat de eerste ‘kraker’ op het programma, Alphia O-9 versus ARC O-9. Er zijn zo’n vier à vijf wedstrijden tegelijk. Super leuk dat er weer wat mogelijk is.’’

Het geduld van de Alphense voetbalclubs werd de afgelopen maanden flink op de proef gesteld. Een aantal maanden geleden gingen er al verhalen de ronde over een lokaal toernooi onder de noemer FC Alphen, zonder succes. Gelukkig is bij Van Dalen het glas altijd halfvol. ‘’We mogen eindelijk weer. Ook zijn er mensen welkom op het terras, dus er druppelt langzaam ook wat omzet binnen.’’

Er zijn nog een aantal struikelblokken te overkomen zoals de gemeente die op korte termijn onderhoud wil plegen aan de Alphense voetbalvelden en het publiek tijdens de wedstrijden. Voor nu mag dat de pret niet drukken. ‘’We kijken er zeker naar uit. Er hebben zich een flink aantal teams aangemeld voor de Regio Cup. Leuk om weer eens mensen van andere clubs over de vloer te hebben’’, zegt Van Dalen.

Van Dalen heeft de afgelopen maanden met bewondering gekeken naar de jonge voetbalfanaten, die ondanks het stopzetten van de competitie toch doorgingen. ‘’Ik heb in de nieuwsbrief aan de leden al mijn respect uitgesproken voor de trainers, leiding en de jeugd. Die het toch konden opbrengen om twee keer in de week te trainen en onderlinge partijen te spelen in het weekend.’’ Zaterdagochtend komt daar verandering in. Dan kan de jeugd de laatste weken voor de zomerstop toch nog om een prijs spelen. ‘’We zijn er helemaal klaar voor. Laat ze maar komen.’’ 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!