Josh Walet

KNVB zet streep door Regio Cup voor senioren

Nadat het kabinet de versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar tenminste 18 mei, heeft de KNVB besloten dat er definitief geen Regio Cup komt voor de seniorenteams. 

In februari onderzocht de KNVB nog de mogelijkheid om een regionale competitie te organiseren. Ook amateurverenigingen vv Alphia, SV ARC, AVV Alphen en Alphense Boys hadden nog stille hoop dat er nog wat kleur aan het seizoen werd gegeven. Vorige maand werd het idee voor een onderling toernooi tussen deze vier clubs nog afgeschoten. Nu gaat er ook een streep door de Regio Cup voor de 27+’ers.

Te weinig tijd 

Doordat er op z’n vroegst pas op 18 mei weer gevoetbald mag worden, wat ook nog onzeker is, blijft er te weinig tijd over voor het regionale toernooi. Voetballers in de leeftijd van 27 jaar en ouder kunnen tot in ieder geval 18 mei niet gezamenlijk sporten. De KNVB Regio Cup, die gepland stond in de eerste week van juni, kan hierdoor niet doorgaan.  

Aangezien een periode van twee á drie weken nodig is om wedstrijdfit te worden om verantwoord te voetballen, gaan de plannen op de schop. Mede door het begin van de vakantie en het feit dat er in de zomer veel grasonderhoud nodig is bij clubs, is er volgens de KNVB te weinig tijd over voor een toernooi in deze vorm. Door de uitgestelde versoepelingen is het allerminst vanzelfsprekend dat de datum van 7 juli waarop, volgens het eerdere openingsplan van het kabinet, het fluitsignaal weer mag klinken, naar voren wordt gehaald. 

Jeugd 

Voetballers in de leeftijd tot 27 jaar mogen al enige tijd voetballen. Voorlopig is dit alleen nog in trainingsvorm op hun eigen club. De optraintijd voor die groep is niet van toepassing, dus voor hen blijft de deur voor een regionaal toernooi op een kier staan. ‘’We blijven in gesprek met Den Haag en we blijven actief zoeken naar mogelijkheden. Wij hadden namelijk heel graag gezien dat men inmiddels weer normaal en veilig in de buitenlucht kon voetballen”, aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB. 

Voorlopig is het voor een grote groep sporters nog afwachten. Wanneer er meer versoepelingen doorgevoerd worden is er voor verenigingen meer mogelijk, zoals het spelen van onderlinge oefenwedstrijden. De KNVB heeft een aantal ideeën over ‘Zomervoetbal’ voor verenigingen die over kunstgrasvelden of speciale beach soccer-velden beschikken. Binnenkort ontvangen zij hier meer informatie over van de KNVB. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.