Koeien en Kaas

Koeien en Kaas bij jou thuis: binnen 15 minuten je zelfgemaakte diner op tafel

De komende weken organiseren wij de Alphens Restaurantweek bij jou thuis! Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen en omstreken. Dit keer vertellen we je alles over de heerlijke gerechten die je bij Koeien en Kaas kunt bestellen.

Geniet van de lekkerste gerechten en dranken van de menukaart van Koeien en Kaas. Alle gerechten worden als losse items aangeleverd en door middel van duidelijke instructies word je zelf een echte butcher in spé! De warme gerechten staan met gemak binnen 15 minuten op tafel. Zo maak je je eigen eten restaurantwaardig.

Bij Koeien en Kaas heb je tijdens de Alphens Restaurantweek genoeg keus. Ga voor een burger, vleesgerechten of een authentiek Hollandse kaasfondue. Kies als voorgerecht voor een vegetarische Goudse Kaassoep; handgeslagen carpaccio met Goudse Oplegkaas, rucola, bread beans en truffelmayonaise; of de heerlijke Koeien en Kaas salade met Goudse Oplegkaas, little gem, bread beans, zongedroogde tomaten en aceto balsamico stroop.

Borrel en burgers

Voor een borrel ben je bij Koeien en Kaas aan het juiste adres. Met een kaasproeverij van vier verschillende Hollandse kaassoorten, huisgemaakte vijgen-walnoten chutney en kletzenbrood; tot een vleesproeverij met fijne vleeswaren, preparé crostini’s en handgeslagen carpaccio; en natuurlijk de Koeien en Kaas proeverij met Hollandse kaassoorten, kaasterrine, runderrookvlees, runderpastrami, bresaola, huisgemaakte vijgenwalnoten chutney en kletzenbrood.

Koeien en Kaas zou Koeien en Kaas niet zijn als ze geen overheerlijke burgers op de menukaart zouden hebben. Kies voor een hamburger van 100 procent rundergehakt met een brioche broodje, little gem, augurken, zoete ui en sweet & smokey BBQ-saus, ook mogelijk als cheeseburger. Of kies een Philly cheeseburger met gebraden rib-eye, brioche broodje, gebakken ui, jalapeños, Goudse kaas, little gem en honing-mosterdsaus; een brisket burger Texas style met een low ’n slow gegaarde runderborst van de smoker met smokey chilisaus, augurken en Goudse kaas. Vegetariërs kunnen ook gewoon hun burger thuis laten bezorgen. De 100 procent vegetarische burger op basis van groenten en eiwitten met brioche bun, little gem, augurk, zoete ui, BBQ-saus, huisgemaakte coleslaw en truffelmayonaise klinkt toch heerlijk!

Vleesgerechten en kaasfondue

Met de vleesgerechten van Koeien en Kaas zorg je er zelf voor dat er een overheerlijk diner op tafel staat binnen 15 minuten. Het enige wat je nog wel moet doen is kiezen welk stuk vlees je wil. Koeien en Kaas heeft genoeg keuze. Kies voor een lady steak kogelbiefstuk van 160 gram, een daddy steak kogelbiefstuk van 250 gram of een stuk ossenhaas van 200 gram. Alle vleesgerechten worden geserveerd met coleslaw en krieltjes en daarbovenop heb je nog de keuze uit jouw favoriete saus.

Heb je echt zin in de authentieke kaasfondue, ga dan voor de kaasfondue met Goudse boeren- en Goudse oplegkaas. Dit wordt geserveerd met vloerbrood, krieltjes, tomaatjes, komkommer, witlof, paprika, geroosterde broccoli én champignons. Bovendien kan je bij Koeien en Kaas kiezen voor een kaasfondue voor één of twee personen. Dat is smullen geblazen!

Dessert

Na zo’n heerlijk diner kan je een nagerecht natuurlijk niet overslaan. Met een stroopwafeltrifle met mascarponemousse, Goudse stroopwafelsnippers en stroopwafelsstroop; een huisgemaakte New York cheesecake; of een gevarieerd kaasplateau met vier kazen, kletzenbrood en huisgemaakte vijgen-walnoten chutney, weet je niet wat je overkomt! Een heerlijke afsluiter van de avond.

Heb jij zin om maar 15 minuten in de keuken te staan maar toch een heerlijk diner op tafel te zetten? Bestel dan uiterlijk voor 17:00 uur op www.alphensrestaurantweek.nl. Hier kun je ook de menukaarten en andere deelnemers terugvinden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden gisteren 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.