Koeman wil trainingswedstrijd tegen Alphense Boys

Na de beschamende nederlaag tegen Frankrijk en de lachwekkend lage score tegen Gibraltar, is bondscoach Ronald Koeman het helemaal zat. 

"Ik heb het gehad met die volgevreten spelers uit het buitenland. Door het totale gebrek aan inzet en enthousiasme is het Nederlands elftal een ramp geworden." Koeman wil het desgevraagd over een totaal andere boeg gooien. "Ik ga voorlopig maar eens stoppen met die mensen, die niet meer in Nederland voetballen. Het lijkt wel alsof wij blij moeten zijn dat ze komen opdraven voor een verplicht nummer." 

Koeman wil de komende tijd gaan experimenteren met een elftal dat volledig bestaat uit in Nederland spelende voetballers. "Dan maar wat minder kwaliteit, maar meer inzet. Bovendien geeft me dat de kans om veel vaker te trainen en patronen in te slijpen. Dit gedoe ben ik zo zat."

Zaterdagochtend al staat een eerste wedstrijd op het programma. Niet de volledige 90 minuten, maar slechts één helft. De inspanning staat gelijk aan een normale training voorafgaand aan een competitiewedstrijd, zo stelt inspanningsfysioloog Luc van Agt. Koeman voegt daar aan toe dat de clubs erg tevreden zijn met het plan. "Als we het goed doen, worden hun spelers ook beter en zeker meer waard op de transfermarkt. En zaterdagavond of zondag kunnen ze gewoon zonder problemen meedoen in de reguliere wedstrijd in de Eredivisie." 

De wedstrijd (45 minuten dus!) vindt om 09:00 uur plaats op het terrein van en tegen Alphense Boys. Kees Jansma, nog altijd betrokken bij de Alphense voetbalclub, heeft in het één en ander bemiddeld. Voorzitter Dennis Captein is buitengewoon verheugd met het komende duel. "Zo kunnen we de clubkas weer eens spekken en ARC laten zien wie nu echt de nummer één in Alphen is."

Koeman verwacht dat een monsterscore tegen het kwakkelende Alphense team mogelijk is. "Het zal het moreel binnen het elftal ten goede komen."

Aanstaande zaterdag 09:00 uur, Sportlaan 2. Toegang slechts € 10.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!