Koeman wil trainingswedstrijd tegen Alphense Boys

Na de beschamende nederlaag tegen Frankrijk en de lachwekkend lage score tegen Gibraltar, is bondscoach Ronald Koeman het helemaal zat. 

"Ik heb het gehad met die volgevreten spelers uit het buitenland. Door het totale gebrek aan inzet en enthousiasme is het Nederlands elftal een ramp geworden." Koeman wil het desgevraagd over een totaal andere boeg gooien. "Ik ga voorlopig maar eens stoppen met die mensen, die niet meer in Nederland voetballen. Het lijkt wel alsof wij blij moeten zijn dat ze komen opdraven voor een verplicht nummer." 

Koeman wil de komende tijd gaan experimenteren met een elftal dat volledig bestaat uit in Nederland spelende voetballers. "Dan maar wat minder kwaliteit, maar meer inzet. Bovendien geeft me dat de kans om veel vaker te trainen en patronen in te slijpen. Dit gedoe ben ik zo zat."

Zaterdagochtend al staat een eerste wedstrijd op het programma. Niet de volledige 90 minuten, maar slechts één helft. De inspanning staat gelijk aan een normale training voorafgaand aan een competitiewedstrijd, zo stelt inspanningsfysioloog Luc van Agt. Koeman voegt daar aan toe dat de clubs erg tevreden zijn met het plan. "Als we het goed doen, worden hun spelers ook beter en zeker meer waard op de transfermarkt. En zaterdagavond of zondag kunnen ze gewoon zonder problemen meedoen in de reguliere wedstrijd in de Eredivisie." 

De wedstrijd (45 minuten dus!) vindt om 09:00 uur plaats op het terrein van en tegen Alphense Boys. Kees Jansma, nog altijd betrokken bij de Alphense voetbalclub, heeft in het één en ander bemiddeld. Voorzitter Dennis Captein is buitengewoon verheugd met het komende duel. "Zo kunnen we de clubkas weer eens spekken en ARC laten zien wie nu echt de nummer één in Alphen is."

Koeman verwacht dat een monsterscore tegen het kwakkelende Alphense team mogelijk is. "Het zal het moreel binnen het elftal ten goede komen."

Aanstaande zaterdag 09:00 uur, Sportlaan 2. Toegang slechts € 10.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.

Evenement gisteren 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.