Koeman wil trainingswedstrijd tegen Alphense Boys

Na de beschamende nederlaag tegen Frankrijk en de lachwekkend lage score tegen Gibraltar, is bondscoach Ronald Koeman het helemaal zat. 

"Ik heb het gehad met die volgevreten spelers uit het buitenland. Door het totale gebrek aan inzet en enthousiasme is het Nederlands elftal een ramp geworden." Koeman wil het desgevraagd over een totaal andere boeg gooien. "Ik ga voorlopig maar eens stoppen met die mensen, die niet meer in Nederland voetballen. Het lijkt wel alsof wij blij moeten zijn dat ze komen opdraven voor een verplicht nummer." 

Koeman wil de komende tijd gaan experimenteren met een elftal dat volledig bestaat uit in Nederland spelende voetballers. "Dan maar wat minder kwaliteit, maar meer inzet. Bovendien geeft me dat de kans om veel vaker te trainen en patronen in te slijpen. Dit gedoe ben ik zo zat."

Zaterdagochtend al staat een eerste wedstrijd op het programma. Niet de volledige 90 minuten, maar slechts één helft. De inspanning staat gelijk aan een normale training voorafgaand aan een competitiewedstrijd, zo stelt inspanningsfysioloog Luc van Agt. Koeman voegt daar aan toe dat de clubs erg tevreden zijn met het plan. "Als we het goed doen, worden hun spelers ook beter en zeker meer waard op de transfermarkt. En zaterdagavond of zondag kunnen ze gewoon zonder problemen meedoen in de reguliere wedstrijd in de Eredivisie." 

De wedstrijd (45 minuten dus!) vindt om 09:00 uur plaats op het terrein van en tegen Alphense Boys. Kees Jansma, nog altijd betrokken bij de Alphense voetbalclub, heeft in het één en ander bemiddeld. Voorzitter Dennis Captein is buitengewoon verheugd met het komende duel. "Zo kunnen we de clubkas weer eens spekken en ARC laten zien wie nu echt de nummer één in Alphen is."

Koeman verwacht dat een monsterscore tegen het kwakkelende Alphense team mogelijk is. "Het zal het moreel binnen het elftal ten goede komen."

Aanstaande zaterdag 09:00 uur, Sportlaan 2. Toegang slechts € 10.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.