Advertorial Overige

Koffie- en theemiddagen in Restaurant Millennium en Buurthuis AquaRijn

Eenzaamheid is vaak dichterbij dan je denkt! Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelen zich eenzaam.

"Het woord eenzaamheid zou niet mogen bestaan en eigenlijk mag toch niemand van jong tot oud, mannen en vrouwen met welke achtergrond vanuit welke cultuur ook, eenzaam zijn. En toch is dat zo”, zegt Lyda de Jong van de Werkgroep Ouderen voor Ouderen. "Het aantal eenzamen is door de coronacrisis alleen maar toegenomen."

Verbinding stimuleren

Het coronavirus heeft het voor haar werkgroep als onderdeel van het OSO en de Commissie Zorg en Welzijn, niet gemakkelijk gemaakt om samen iets te ondernemen. "Veel senioren waren aan huis gekluisterd. Des te belangrijker is het om met elkaar contact te blijven houden, elkaar te ontmoeten en eens samen een kopje koffie of thee te drinken. Eenzaamheid is gebrek aan verbinding en met deze bijeenkomsten willen we de verbinding stimuleren."

Twee keer per maand een bijeenkomst

De OVO-gastvrouwen hebben weer een frisse start gemaakt en ontvangen senioren graag twee keer per maand op twee verschillende locaties. Tijdens deze middagen kun je ook aangeven als je behoefte hebt aan een langer gesprek om eventuele problemen te bespreken. Vrijwilligers zullen dan contact met je opnemen.

De eerste contacten voor huisbezoeken worden gelegd op de koffie- en theemiddagen. De tweede zondag van de maand is dat in het Restaurant Millennium bij Driehoorne en de vierde zondag van de maand is dat in het Buurthuis AquaRijn aan de Cantharel. De middagen beginnen om 15:00 uur. De eerstkomende middagen zijn op 12 juni in Restaurant Millennium en 26 juni in Buurthuis AquaRijn.

Voor informatie kun je contact opnemen met Lyda de Jong


Meer nieuws

Advertorial JA in de Horeca vandaag 16:04

Tim (23) zegt JA in de Horeca: “Het voelt als vakantie in Alphen”

Als 14-jarig jongetje begon Tim bij Wet ’n Wild met een ‘snuffelstage’. Nu, negen jaar later, heeft hij zich opgewerkt tot restaurant manager. “Een hele nieuwe uitdaging, een andere rol, maar ik zal ook altijd op de vloer blijven.”

Kinderburgemeester vandaag 13:42

Lied met videoclip ‘Praat erover’ om pesten tegen te gaan

Elk jaar krijgt de Alphense kinderraad een budget van € 10.000. De kinderraad heeft het budget dit jaar besteed aan een campagne om pesten in Alphen aan den Rijn tegen te gaan. Het lied ‘Praat erover’ is nu officieel gelanceerd, met een videoclip.