Josh Walet

Kogel is door de kerk: ARC krijgt een extra kunstgrasveld

Na de ledenvergadering van afgelopen maandag is het definitief, ARC krijgt kunstgras op het hoofdveld. Direct na de nacompetitie wordt met de aanleg begonnen, waardoor de nieuwe competitie op het nieuwe veld kan worden begonnen.

Een extra kunstgrasveld is volgens de Alphense voetbalclub geen overbodige luxe, zo werd eerder al aangegeven. “ARC is een mooie en grote vereniging. Om onze leden goed te kunnen blijven faciliteren willen we een extra kunstgrasveld aanleggen. Hierdoor kunnen wij voor onze leden het trainingsschema optimaliseren en de wedstrijden op zaterdagen beter inplannen”, zo zei voorzitter Irma Ligtvoet.

Het plan voor een extra kunstgrasveld werd eerst besproken tijdens twee inspraakavonden. Daar werd ook gekeken welk veld daar het meest geschikt voor zou zijn. Tijdens de ledenvergadering van deze week werd de knoop doorgehakt. Na diverse opmerkingen en vragen werd het voorstel in stemming gebracht. Met een meerderheid van de stemmen werd gekozen voor de aanleg van een innovatief kunstgrasveld op veld 1. Naar verwachting zal het veld komende zomer worden aangelegd, direct na de nacompetitie.

In tegenstelling tot ARC besloten Alphia en AVV Alphen een paar dagen terug juist om geen extra kunstgrasveld te realiseren. De wens om veld 4 te veranderen in een kunstgrasveld is er nog steeds, maar het kostenplaatje vormde een belemmering. De kosten lagen maar liefst 25% hoger dan de eerder afgegeven indicatie. “Voorzitter Martijn van Dalen viel van zijn stoel toen hij de bedragen ter ore kreeg”, aldus Alphia.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca vandaag 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.

Sport vandaag 08:27

Alphense Boys een half uur goed, daarna wint Be Quick

Alphense Boys kon het zaterdagavond in Groningen niet bolwerken bij Be Quick 1887. Alleen het eerste halfuur wisten de Boys het de thuisploeg erg lastig te maken, maar in de rest van de wedstrijd was Be Quick de beste en viel er op de 4-1 zege niet zoveel af te dingen.