Advertorial Economie

Kom naar het Chanel weekend bij Tuijn Optiek!

Ten ere van Gabrielle Chanel, houdt Tuijn Optiek op de Aarkade in Alphen aan den Rijn, een Chanel weekend. Van vrijdag 22 maart tot en met zondag 24 maart is er een extra grote collectie Chanel zonnebrillen.

"If you’re born without wings, don’t do anything to stop them growing." - Gabrielle Chanel

De lijfspreuk van de meest bewonderingswaardige “selfmade” modevrouw uit de geschiedenis.

Gabrielle Chanel werd geboren in 1883 in Saumur. Zij had een ongelukkige en arme jeugd.

Haar moeder overleed toen Gabrielle 12 was, waardoor zij in het weeshuis terecht kwam. Het enige goede daarvan was dat daar wel heeft leren naaien. Op 20 jarige leeftijd kiest Gabrielle voor vrijheid en succes. Zij verdient dan haar geld met zingen en cabaret in café’s en krijgt zo haar bijnaam Coco.

In de tussentijd ontwierp ze hoeden en luxe vrijetijdskleding kleding. In 1913 opent zij haar eerste boutique “Garielle Chanel” in Deauville. Een winkel in het luxe modedistrict in Parijs volgde in 1921. In dat zelfde jaar werd het inmiddels beroemde parfum Nr 5 op de markt gebracht. Het eerste parfum ontwikkeld door een modehuis. Een legende was geboren. Haar kledinglijn werd steeds succesvoller, zeker toen meer en meer celeberties Chanel gingen dragen met als hoogtepunt Jackie Kennedy in de jaren 60. In 1965 kwamen de Chanel zonnebrillen op de markt.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie gisteren 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.