Kledingbeurs Nabij

Kom shoppen op de kinderkledingbeurs 29 september

Vrijdagavond 29 september is er weer een kinderkledingbeurs aan het Lauraplein in Alphen aan den Rijn. Leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Hoe werkt het zo’n kinderkledingbeurs? Alles begint met kleding innemen. Mensen die een klantnummer hebben aangevraagd bij klanten@nlegkledingbeurs.nl brengen op woensdag of donderdagochtend kleding waarvan zijzelf hebben bepaald voor welke prijs het wordt verkocht. Ook schoenen, sport en verkleedkleren horen bij de kledingbeurs. Er worden gemiddeld 4000 kledingstukken ingebracht per beurs. 

Vervolgens gaan de vrijwilligers met de stapels kledingzakken en een lege zaal aan de slag. De ingebrachte kleding wordt nagekeken op netheid, gesorteerd op maat en type en verdeeld qua jongens-meisjes of unisex. Alle kleding wordt netjes in de rekken gehangen zodat het overzichtelijk en makkelijk shoppen is. “Een aardige klus maar met hard werken maken we er altijd weer een heel gezellige dag van”, aldus Agnes Schuurman, lid van de organisatie. Agnes zet zich, samen met veel vrijwilligers, al jaren in voor de beurs. “Als op donderdagavond alles netjes klaar ligt, gereed voor de (voor)verkoop - dat moment van stilte voor de storm - dat is mijn geluksmomentje. Genieten!”  

Op vrijdagavond om 18:30 uur gaat de deur open. Vrijwilligster Aimée van den Boomgaard staat bij de ingang van de zaal. “Ik heet iedereen hartelijk welkom en dan is het ‘shoppen maar’. Mensen die voor het eerst komen vertel ik kort wat waar te vinden is. Tijdens de beurs lopen de vrijwilligers door de zaal om te helpen en tevens de kledingrekken en tafels netjes te houden. Ook is er buiten de zaal gelegenheid om even te zitten met een kopje koffie of limonade met een koekje/snoepje.”

Ze vervolgt: “Ik hou ervan om klanten met een stapel goed gescoorde kleding en een lach op het gezicht de deur uit te zien gaan. Dat is zó leuk! Ik denk dan ‘iedereen is blij’: de verkopers van de ingebrachte kleding omdat zij makkelijk en simpel hun kleding verkocht hebben én de kopers zijn blij omdat hun kind(eren) er weer hip & happening bijlopen deze winter. Tieners komen ook zelfstandig shoppen en het is ook nog eens duurzaam! Wat wil je nou nog meer?” 

Praktische informatie

  • Vrijdagavond 29 september 2023 van 18:30 tot 20:30 uur
  • Instagram en Facebook
  • Gebouw NLEG Lauraplein 2
  • Maat 80 t/m 176
  • Kleding laten verkopen? klanten@nlegkledingbeurs.nl
  • Alleen pinnen
  • Geen kinderwagens/buggy’s in de zaal
  • Betaald parkeren
  • Bij de kassa wordt 10% extra gerekend

Tweemaal per jaar wordt de kledingbeurs georganiseerd. Ditmaal gaat het om winterkleding. In het voorjaar (8 maart 2024) weer een zomerbeurs. De kledingbeurs is een initiatief vanuit de Nieuw Leven Evangelie Gemeente.

De organisatie is op zoek naar knijphangers om de broeken en rokken op te hangen. Kunt u ons daaraan helpen? Graag contact via: klanten@nlegkledingbeurs.nl


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film vandaag 09:21

Film in Castellum: kom in de kerstsfeer met Love Actually!

De feestmaand staat voor de deur en hoewel Sinterklaas nog in het land is, kan Castellum niet wachten om helemaal in de kerstsfeer te komen. En hoe kan dat nu beter dan met een echte filmklassieker? Ter ere van het 20-jarig jubileum vertoont de bioscoop Love Actually opnieuw op het witte doek!

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.