Kledingbeurs Nabij

Kom shoppen op de kinderkledingbeurs 29 september

Vrijdagavond 29 september is er weer een kinderkledingbeurs aan het Lauraplein in Alphen aan den Rijn. Leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Hoe werkt het zo’n kinderkledingbeurs? Alles begint met kleding innemen. Mensen die een klantnummer hebben aangevraagd bij klanten@nlegkledingbeurs.nl brengen op woensdag of donderdagochtend kleding waarvan zijzelf hebben bepaald voor welke prijs het wordt verkocht. Ook schoenen, sport en verkleedkleren horen bij de kledingbeurs. Er worden gemiddeld 4000 kledingstukken ingebracht per beurs. 

Vervolgens gaan de vrijwilligers met de stapels kledingzakken en een lege zaal aan de slag. De ingebrachte kleding wordt nagekeken op netheid, gesorteerd op maat en type en verdeeld qua jongens-meisjes of unisex. Alle kleding wordt netjes in de rekken gehangen zodat het overzichtelijk en makkelijk shoppen is. “Een aardige klus maar met hard werken maken we er altijd weer een heel gezellige dag van”, aldus Agnes Schuurman, lid van de organisatie. Agnes zet zich, samen met veel vrijwilligers, al jaren in voor de beurs. “Als op donderdagavond alles netjes klaar ligt, gereed voor de (voor)verkoop - dat moment van stilte voor de storm - dat is mijn geluksmomentje. Genieten!”  

Op vrijdagavond om 18:30 uur gaat de deur open. Vrijwilligster Aimée van den Boomgaard staat bij de ingang van de zaal. “Ik heet iedereen hartelijk welkom en dan is het ‘shoppen maar’. Mensen die voor het eerst komen vertel ik kort wat waar te vinden is. Tijdens de beurs lopen de vrijwilligers door de zaal om te helpen en tevens de kledingrekken en tafels netjes te houden. Ook is er buiten de zaal gelegenheid om even te zitten met een kopje koffie of limonade met een koekje/snoepje.”

Ze vervolgt: “Ik hou ervan om klanten met een stapel goed gescoorde kleding en een lach op het gezicht de deur uit te zien gaan. Dat is zó leuk! Ik denk dan ‘iedereen is blij’: de verkopers van de ingebrachte kleding omdat zij makkelijk en simpel hun kleding verkocht hebben én de kopers zijn blij omdat hun kind(eren) er weer hip & happening bijlopen deze winter. Tieners komen ook zelfstandig shoppen en het is ook nog eens duurzaam! Wat wil je nou nog meer?” 

Praktische informatie

  • Vrijdagavond 29 september 2023 van 18:30 tot 20:30 uur
  • Instagram en Facebook
  • Gebouw NLEG Lauraplein 2
  • Maat 80 t/m 176
  • Kleding laten verkopen? klanten@nlegkledingbeurs.nl
  • Alleen pinnen
  • Geen kinderwagens/buggy’s in de zaal
  • Betaald parkeren
  • Bij de kassa wordt 10% extra gerekend

Tweemaal per jaar wordt de kledingbeurs georganiseerd. Ditmaal gaat het om winterkleding. In het voorjaar (8 maart 2024) weer een zomerbeurs. De kledingbeurs is een initiatief vanuit de Nieuw Leven Evangelie Gemeente.

De organisatie is op zoek naar knijphangers om de broeken en rokken op te hangen. Kunt u ons daaraan helpen? Graag contact via: klanten@nlegkledingbeurs.nl


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:26

Onderhoudswerkzaamheden aan A12 en A20 in volle gang

Het grootschalige onderhoud aan de A12 en A20 is nu twee weken bezig. In juni wordt het wegdek vernieuwd tussen Nieuwerbrug aan den Rijn en Utrecht, en er wordt gewerkt aan viaducten en vangrails. Weggebruikers van Alphen aan den Rijn richting Utrecht dienen hier rekening mee te houden.   

Overige gisteren 16:38

Woonforte overhandigt cheque ter waarde van € 5.000 aan Participe

Op de Nationale Buitenspeeldag op de Burgemeester Bruins Slotsingel overhandigde Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte, een cheque van € 5.000 aan Participe voor het organiseren van sportactiviteiten voor jongeren in aandachtswijken. Participe en de jongerenwerkers zetten zich in voor deze kwetsbare groep binnen onze samenleving. Ook Woonforte vindt het belangrijk dat deze jongeren een waardevolle plek vinden in hun buurt.

Advertorial Kinderen gisteren 12:48

Romeinse dag in het Alphense Stadshart

Op vrijdag 28 juni wordt het Alphense stadshart omgetoverd tot een levendig Romeins dorp, speciaal voor groepen van zowel jongeren als ouderen. Het programma biedt activiteiten zoals een speurtocht en Romeinse vaartochten, waardoor op een interactieve manier kennis gemaakt kan worden met de Romeinse geschiedenis van Alphen. 

Sport gisteren 11:50

Supporters opgelet: Hier kijk je zondag het EK voetbal in Alphen

Zondag om 15:00 uur begint het Nederlands Elftal aan hun eerste wedstrijd van het toernooi tegen Polen. Op diverse locaties in Alphen aan den Rijn kun je de wedstrijd live op grote schermen bekijken. Ontdek hier waar je kunt genieten van deze spannende wedstrijd.