Kom vrijdag 29 september techniek beleven en ervaren tijdens de tweede editie van Techniek Tastbaar in Alphen aan den Rijn

Het aantal vacatures in de techniek blijft onverminderd groeien. Maar hoe vinden de technische bedrijven hun medewerkers van de toekomst? Leerlingen komen van jongs af aan veel te weinig in aanraking met techniek en daarmee verliezen we te vaak de kans dat ze geïnteresseerd zijn om een opleiding in de techniek te gaan volgen.

Van de autogarage om de hoek tot een boorplatform in de Waddenzee, een biologisch zuivelbedrijf, een beademingsapparaat in het ziekenhuis of de machinekamer op een schip, techniek is overal en overal zijn technici nodig. Wie kiest voor een loopbaan in de techniek heeft grote kans om een baan op eigen niveau en binnen het eigen vakgebied te vinden en kan rekenen op een mooi startsalaris en ontwikkelmogelijkheden. Maar hoe kun je nu jongeren interesseren voor techniek?

Sterk Techniek Onderwijs Rijnstreek organiseert samen met het Groene Hart Leerpark voor de tweede keer Techniek Tastbaar.  

Dit doe- en beleef-event in de techniek laat leerlingen, ouders en docenten zien wat er in de regio aan prachtige techniek is te vinden. Omdat alle bedrijven een activiteit voor de leerlingen in de leeftijd van 10-16 jaar hebben bedacht kunnen zij ervaren en ontdekken wat er allemaal mogelijk is en of techniek wellicht ook bij hen past. Daarom worden deze leerlingen van harte uitgenodigd op 29 september a.s. van 10:00 uur tot 18:00 uur bij Techniek Tastbaar bij het Groene Hart Leerpark. Uiteraard zijn ouders/verzorgers ook van harte welkom. Vanzelfsprekend is de toegang helemaal gratis.

De breedte van Techniek

De circa 30 regionale bedrijven laten zien waar ze actief in zijn en hoe dat met de belevingswereld van de leerlingen te maken heeft. Zo komt techniek letterlijk steeds dichterbij! En dat is nu precies de bedoeling van Techniek Tastbaar. De bedrijven komen letterlijk naar de leerlingen toe!

Om een idee te krijgen van dit evenement kunt u de website van Techniek Tastbaar (www.techniektastbaar.nl) bezoeken of filmpjes op YouTube. Ook kunt u informatie vinden op Facebook en Instagram.

Nieuwsgierig geworden?

Kom langs en beleef het zelf, vrijdag 29 september 2023 van 10:00 uur tot 18:00 uur,

Groene Hart Leerpark, Prinses Beatrixlaan 4, 2404 XC Alphen aan den Rijn.
De ingang is via de Bosparkweg.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving gisteren 15:55

Politie waarschuwt tegen ‘Gossip Girl’ accounts in de Week Tegen Pesten

Deze week is het de Week Tegen Pesten. De Alphense politie stelt een chat open om over pesten te kunnen praten. Zeker nu er ook ‘Gossip Girl’ accounts door heel Nederland opduiken. Scholen in Alphen aan den Rijn waarschuwen leerlingen en ouders van dit fenomeen.

Advertorial Film gisteren 12:51

Deze week te zien in bioscoop Castellum

Heb je geen ticket kunnen bemachtigen voor ‘The Eras Tour’ van Taylor Swift? Geen zorgen, want Theater Castellum vertoont vanaf 13 oktober het concert vier weken lang in de bioscoop! De zangeres verbreekt record na record. Alle concerten waren razendsnel uitverkocht en ook de film veroorzaakte in de VS een stormloop op kaarten.

Gemeente gisteren 11:36

Verkiezingen leggen druk op gemeenten, ministerie neemt maatregelen

Minister Hugo de Jonge heeft onlangs een evaluatie van de provinciale staten- en waterschapsverkiezingen van afgelopen 15 maart aangeboden aan de Tweede Kamer. Hieruit blijkt dat de verkiezingen een zeer grote druk hebben gelegd op gemeenten. Het kabinet neemt maatregelen.