Komen er straks bruggedichten onder de Alphense bruggen?

Alphense Silvana ziet het wel zitten, bruggedichten onder de Julianabrug, Alphensebrug en de Swaenswijkbrug. ‘’De onderzijden lenen zich er goed voor!’’

Stichting De Zoek naar Schittering helpt haar hier een handje bij: ‘’Wij vinden het mooi als mensen ons benaderen met kansrijke, mooie en concrete ideeën voor poëzie in de openbare ruimte om hen te helpen deze verder te brengen.’’

De stichting stimuleert poëzie en proza in de openbare ruimte, zoals gevelgedichten of andere straatpoëzie zoals bruggedichten, door poëzietours en door zelf projecten te bedenken, samen te werken of te ondersteunen en stimuleren.

Lange trajecten

De Cultuurmakelaar in Alphen stond namens de gemeente open voor een gesprek met stichting De Zoek naar Schittering en Silvana. ‘’Het zijn lange trajecten en er komt veel bij kijken voordat alle partijen overtuigd raken, er toestemming wordt gegeven, vergunningen rond zijn en er voldoende financiering is verkregen.’’ Maar de stichting blijft in kansen denken, mogelijkheden zien. ‘’Wij gaan er in ieder geval voor.’’

Alphenaren zijn in ieder geval enthousiast. Op social media reageren zij enthousiast op het initiatief. Ook worden er suggesties gedaan, zoals korte gedichten aanbrengen in verband met de leestijd. Er wordt zelfs al een voorstel gedaan voor een limerick op de Koningin Julianabrug:

Een brug op een ponton gemakshalve

Maar dat werd het allesbehalve

Een man dacht te gaan winkelen

Maar moest er uit hinkelen

Hij is nu het ‘wonder van Alphen’


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:34

100 jaar Albert Heijn in Alphen aan den Rijn

In 2021 was het een eeuw geleden dat Albert Heijn zich vestigde in Alphen aan den Rijn. Op 1 maart 1921 opende er namelijk voor het eerst een winkel van Albert Heijn in de Julianastraat. Dat filiaal is inmiddels alweer jaren gesloten, maar Albert Heijn is nog steeds te vinden in het Alphense straatbeeld. Het jubileum is wel een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen honderd jaar. Duik je mee in de geschiedenis van de Albert Heijn in Alphen aan den Rijn? 

Werken gisteren 14:40

De nieuwste vacatures van week 3

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.

Limesjaar 2022 gisteren 11:51

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Alphens Magazine 2021 gisteren 09:39

(On)bekende Alphenaar Rianne Kompier: "Ik heb mijn zinnen gezet op het WK Freerunnen"

Als je de 20-jarige Rianne Kompier vraagt of zij zichzelf ziet als een bekende Alphenaar, dan zal ze daar ontkennend op antwoorden. Rianne, die tot de vaderlandse top in het freerunnen behoort, heeft met haar sport (in het verleden ook turnen) vaak in kranten en op websites gestaan. “Maar ik denk niet dat mensen mij dan op straat herkennen, dus ik zie mezelf toch meer als een onbekende Alphenaar.”