Josh Walet

Komst Van der Valk hotel weer een stap dichterbij

Al jaren wordt gesproken over een nieuw Van der Valk hotel langs de N11. Door de coronacrisis liep het plan flink wat vertraging op, maar er zit nu schot in de zaak. Met het vaststellen van het ontwerpbestemmingsplan ‘Hotel Goudse Schouw-N11, Alphen aan den Rijn’ is de komst van het hotel namelijk weer een stap dichterbij.

Het bestemmingsplan is een plan waarin de ontwikkeling en het beheer van het gebied helder geregeld zijn. Uitgangspunt van het bestemmingsplan ‘Hotel Goudse Schouw-N11, Alphen aan den Rijn’ is de realisatie van een viersterren hotel dat zich richt op zakelijke en toeristische (inter)nationale bezoekers met 140 hotelkamers en bijbehorende voorzieningen, waaronder een restaurant, twee bars, een wellnessruimte en conferentiezalen. Het hotel kent een hoogte van maximaal 35 meter, wat betekent dat er plek is voor maximaal acht verdiepingen.

Duurzaamheid

Het hotel wordt gebouwd conform de relatief strenge normen van het keurmerk Green Key en/of GPR, gericht op een duurzame en milieuvriendelijke bedrijfsvoering en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). “De installaties worden integraal ontworpen, waardoor de energie- en milieu last tot een minimum beperkt wordt. Tevens worden er sedumdaken gerealiseerd en wordt een ladingstructuur aangelegd voor elektrische auto's. Het water-accumulerende vermogen van de sedumdaken draagt bij in het comfort van de gast (verkoelend) en in het reduceren van de energielast (isolerend). Daarnaast is er op het parkeerterrein sprake van halfverharding en is er in het plan aandacht voor flora en fauna.”

‘Entreepoort’ en ‘landmark’

De locatie aan de N11 bij de Goudse Schouw is door de gemeente altijd gezien als ‘de entreepoort van Alphen aan den Rijn’, waar een ruimtelijke ontwikkeling in de vorm van een ‘landmark’ gewenst is. “Met deze hotelontwikkeling is er nu sprake van de juiste versterking van de entreegedachte met een ‘landmark’ en daarnaast de herkenbaarheid van de ligging van Alphen aan den Rijn voor al het doorgaand verkeer op de N11. Ook versterkt een ontwikkeling op deze plek de ambities en kansen van Archeon.”

Ontwerpbestemmingsplan

De gewenste locatie voor de realisatie van het hotel met bijbehorende voorzieningen ligt tussen de N11, de Goudse Schouw en de Tankval/Gouwenlandlaan. Een wijziging van het bestemmingsplan is nodig omdat die locatie nu nog bestemd is voor bedrijven. Het ontwerpbestemmingsplan is nu vastgesteld, meldt het college van burgemeester en wethouders. Iedereen kan dit vanaf 14 april zes weken lang inzien en een zienswijze indienen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.