HBO in Alphen aan den Rijn: Simon Alpha / Pixabay

Komt er een HBO opleiding in Alphen aan den Rijn?

Het college is van plan om ‘een’ HBO opleiding zich te laten vestigen in Alphen aan den Rijn. De ChristenUnie-fractie heeft gevraagd om het ‘HBO bidbook’ in een commissievergadering te mogen behandelen.

“Vanuit het gezichtspunt van de studenten verwondert ons dat enigszins. In grotere steden zijn diverse HBO’s binnen afzienbare tijd bereikbaar en bovendien is daar veel keuzevrijheid.” ChristenUnie heeft daarom gevraagd welk specifiek Alphens bedrijfsleven bij deze plannen betrokken is.

“Ook willen wij in de commissievergadering graag weten of het nu echt gaat om het openen van een fysieke onderwijs locatie, juist nu online leren en leren-op-de-werkplek (ook in het HBO) zo in opkomst zijn.” Veel fracties in de Alphense gemeenteraad hadden vragen over dit bidbook HBO, dus wordt er in een commissievergadering verder over gesproken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Bekende Alphenaren in de stoel bij Gilbert gisteren 15:46

Viviënne Winkelaar in de stoel bij Gilbert: highlights en ondernemen in coronatijd

Elke maand zit er bij kapper Gilbert van Coiffures Gilbert een bekende Alphenaar in de stoel. Tijdens het knippen vraagt hij hen het hemd van het lijf. Dit keer de Alphense onderneemster Viviënne Winkelaar, die Bij Hen, de Schaapskooi en Snackbar de Pieper runt.

Romeinen gisteren 12:05

ROMEINEN Bronzen steelpan

Romeins voedsel lijkt op dat van ons. Ook de manier om voedsel te bereiden lijkt op die van ons. Eigenlijk is het natuurlijk andersom. Dus het bereiden gaat net als toen nog steeds in een oven, op het vuur en in een pan. Al koken wij niet meer in een bronzen steelpan.

Algemeen 24 okt. 2020 16:38

Vannacht gaat de klok een uur terug

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober gaat de wintertijd in. Dit houdt in dat de klok een uur achteruit gaat, en de dag dus een uur langer duurt!