Koningin Julianabrug weer getroffen door storing

De Koningin Julianabrug is maandagochtend weer getroffen door een storing. Door de storing sluit het brugdek niet meer en kan het wegverkeer geen gebruik maken van de brug.

De Julianabrug, die in Alphen aan den Rijn inmiddels bekend staat als de 'probleembrug', heeft de afgelopen maanden tientallen keren last gehad van storingen. 

Afgelopen week is begonnen met de vervanging van de centrale controller unit van de brug. De unit stuurt de verschillende signalen aan die te maken hebben met het veilig openen en sluiten van de brug en vervanging van het onderdeel zou volgens onderzoek dé oplossing moeten zijn voor de vele storingen. 

"De aannemer laat weten dat afgelopen donderdag de bewakingstijd te kritisch is afgesteld, waardoor een zeer kleine afwijking in de signalen tot een storing kan leiden", aldus een woordvoerster van de gemeente.  

De gemeente heeft bij de aannemer geëist dat per direct van 07.00 tot 22.00 uur permanent een monteur op de brug aanwezig moet zijn totdat de brug twee weken storingsvrij heeft gedraaid.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 15:52

Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap

Het Scala College organiseert in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek op woensdagmiddag 9 oktober het Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap.  

Advertorial Overige vandaag 15:07

Jaarmarkt bij Soos aan den Rijn

Natuurlijk doet Soos aan den Rijn iets leuks voor al hun bezoekers tijdens de Jaarmarkt op woensdag 18 september!  

Blog Sport vandaag 13:51

Nog geen promotievoetbal van Alphense Boys

De ambities zijn groot bij Alphense Boys. Forse investeringen zouden moeten leiden tot promotie naar de derde divisie. Na drie wedstrijden hoeven de doelen uiteraard nog niet te worden bijgesteld, maar als in de komende weken net zo gevoetbald wordt als zondag tegen promovendus JOS/Watergraafsmeer zal dat alsnog moeten.

Horeca vandaag 13:12

Win een ontbijtje Bij Hen voor het hele gezin

Sinds 1 september kun je Bij Hen terecht voor een heerlijk zondags ontbijtje. Van 9:00 tot 12:00 uur bieden zij een compleet ontbijtarrangement aan, maar het is ook mogelijk om losse gerechten te bestellen. Wij mogen een ontbijtje voor het hele gezin weggeven!