Ommelander Ziekenhuis Groningen

Koninklijke onderscheiding voor de heer Koeleman

De heer A.S.M. Koeleman, wonend in Alphen aan den Rijn, ontving op dinsdag 9 juli 2019 het lintje dat hoort bij zijn benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg zijn lintje uit handen van burgemeester Cora-Yfke Sikkema (gemeente Oldambt). De uitreiking vond plaats tijdens zijn afscheid van de Raad van Bestuur van het Ommelander Ziekenhuis Groningen.

De heer Koeleman werd in oktober 2011 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Ommelander Ziekenhuis Groningen. Daarvoor was hij onder andere werkzaam als plaatsvervangend Secretaris Generaal van het Ministerie van Financiën en algemeen directeur bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk.

De heer Koeleman heeft zich bovengemiddeld ingezet in een periode waarin het Ommelander Ziekenhuis zich in een financieel zorgwekkende situatie bevond. Hij wist deze situatie te keren en tot een beter perspectief te brengen. Mede door zijn inzet staat het Ommelander Ziekenhuis nu zowel financieel als kwalitatief stevig op de kaart. Hierdoor werd het vier jaar geleden mogelijk om voldoende vertrouwen bij financiers te bewerkstelligen voor de bouw van het nieuwe Ommelander Ziekenhuis in Scheemda. In de recente ziekenhuisonderzoeken van het AD en Elsevier werd het Ommelander Ziekenhuis gerekend tot de top 10 van ziekenhuizen in Nederland. Dit laat zien dat het goed gaat met het ziekenhuis.

Mede door zijn bestuurlijke wijsheid, volhardendheid en consistente uitvoering van zijn functie als bestuurder gaat het Ommelander Ziekenhuis een goede toekomst tegemoet als belangrijke zorgaanbieder en werkgever in Noord- en Oost-Groningen. De voor het Ommelander Ziekenhuis uitgevoerde juridische samenvoeging met het UMCG is ook een belangrijk resultaat die mede dankzij de inzet van de heer Koeleman met succes tot stand is gekomen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 21:08

Geen nieuwe sociale huurwoningen in centrum van Alphen-Stad

In de plannen voor nieuwbouwwoningen in het centrumgebied aan de Lage Zijde is geen plaats voor nog meer sociale huurwoningen. Van de vijfhonderd geplande woningen zijn er namelijk al tweehonderd gebouwd in de sociale huursector.

Advertorial Overige gisteren 19:31

Geld inzamelen voor KiKa

Op zaterdag 21 september wordt er een benefietavond gehouden in Bar Amsterdam om geld in te zamelen voor KiKa. Iedereen is van harte welkom om de avond bij te wonen!  

Politiek gisteren 16:06

Bouwactiviteiten Aarkadekwartier stand van zaken

De nieuwbouw op en bij het Aarplein en De Vest in het stadshart van Alphen aan den Rijn verloopt voorspoedig. Naar verwachting worden de woningen in fase 1 en 2 begin volgend jaar opgeleverd.

Sport gisteren 15:52

Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap

Het Scala College organiseert in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek op woensdagmiddag 9 oktober het Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap.  

Advertorial Overige gisteren 15:07

Jaarmarkt bij Soos aan den Rijn

Natuurlijk doet Soos aan den Rijn iets leuks voor al hun bezoekers tijdens de Jaarmarkt op woensdag 18 september!