Ommelander Ziekenhuis Groningen

Koninklijke onderscheiding voor de heer Koeleman

De heer A.S.M. Koeleman, wonend in Alphen aan den Rijn, ontving op dinsdag 9 juli 2019 het lintje dat hoort bij zijn benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg zijn lintje uit handen van burgemeester Cora-Yfke Sikkema (gemeente Oldambt). De uitreiking vond plaats tijdens zijn afscheid van de Raad van Bestuur van het Ommelander Ziekenhuis Groningen.

De heer Koeleman werd in oktober 2011 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Ommelander Ziekenhuis Groningen. Daarvoor was hij onder andere werkzaam als plaatsvervangend Secretaris Generaal van het Ministerie van Financiën en algemeen directeur bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk.

De heer Koeleman heeft zich bovengemiddeld ingezet in een periode waarin het Ommelander Ziekenhuis zich in een financieel zorgwekkende situatie bevond. Hij wist deze situatie te keren en tot een beter perspectief te brengen. Mede door zijn inzet staat het Ommelander Ziekenhuis nu zowel financieel als kwalitatief stevig op de kaart. Hierdoor werd het vier jaar geleden mogelijk om voldoende vertrouwen bij financiers te bewerkstelligen voor de bouw van het nieuwe Ommelander Ziekenhuis in Scheemda. In de recente ziekenhuisonderzoeken van het AD en Elsevier werd het Ommelander Ziekenhuis gerekend tot de top 10 van ziekenhuizen in Nederland. Dit laat zien dat het goed gaat met het ziekenhuis.

Mede door zijn bestuurlijke wijsheid, volhardendheid en consistente uitvoering van zijn functie als bestuurder gaat het Ommelander Ziekenhuis een goede toekomst tegemoet als belangrijke zorgaanbieder en werkgever in Noord- en Oost-Groningen. De voor het Ommelander Ziekenhuis uitgevoerde juridische samenvoeging met het UMCG is ook een belangrijk resultaat die mede dankzij de inzet van de heer Koeleman met succes tot stand is gekomen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.

Evenementen vandaag 18:14

Na regen komt zonneschijn… in 2021 weer naar Zomerspektakel

“Alsof het zo heeft moeten zijn dat de weergoden het dit weekend laten afweten”, zegt Stanley de Looze ondertussen kijkend naar een bewolkte en grauwe lucht. Het is voor nu goed dat het Zomerspektakel aan het Meer is doorgeschoven naar volgend jaar, doelend op de bak regen die vrijdagmorgen uit de lucht kwam vallen. Maar het blijft wel een gemis. 

Advertorial Horeca vandaag 14:42

Sportsbar Alphen opent de deuren

Ouderwets gezellig sport kijken met vrienden en een drankje. Een sporthonk vol gezelligheid en lawaai, het mag weer! De Sportsbar Alphen gaat open, daar hebben ze lang op moeten wachten.

Wonen en bouwen vandaag 13:53

110 leerlingen ontwerpen hun eigen duurzame wijk

Ruim 110 leerlingen van twee scholen uit de regio zijn dit jaar de uitdaging aangegaan om een duurzame wijk te ontwerpen. Na een online kick-off in maart van dit jaar gingen de leerlingen in teams aan de slag. Zij bedachten creatieve oplossingen voor een toekomstbestendige wijk in de polder Gnephoek. Op 11 juni wordt tijdens de online finale het winnende team bekendgemaakt.

Overige vandaag 13:10

Vrouwelijke DJ’s verbreken wereldrecord langste female DJ-marathon

Op donderdag 4 juni hebben 137 vrouwelijke DJ’s het wereldrecord van langste female DJ-marathon verbroken. Ze hebben 7 dagen lang, 24 uur per dag non-stop muziek hebben gedraaid in DJ School Alphen. Met deze wereldrecordpoging wilden de organisatoren onder andere benadrukken dat er genoeg ‘DJane’s’ zijn die het DJ-vak verstaan.