Alphens EV

Koopwoningen in Ridderveld I krijgen warmtescan

De koopwoningen in Ridderveld I krijgen de komende maanden een warmtescan en een bijbehorend isolatierapport. Dat is in deze wijk interessant voor de bewoners, omdat de meeste koopwoningen voor 1975 zijn gebouwd. De gemeente krijgt hiervoor subsidie.

Het doel van de warmtescan en het isolatierapport is bewustwording. Onder meer daarom heeft de gemeente Alphen aan den Rijn ook niet gekozen voor een complete scan van de hele woning, maar voor een aanzienlijk goedkopere scan van de buitengevel als in de avond of nacht de buitentemperatuur onder de 5 graden Celsius is.

Aan deze scan zijn voor de eigenaren geen kosten verbonden. Door de coronamaatregelen is een aantal activiteiten in het kader van Rijksregeling Reductie Energiegebruik (RRE) vervallen. Daarom is er nog budget voor een grote activiteit waar veel mensen van profiteren.
De warmtescans in de wijk Ridderveld I bereiken ongeveer 2600 eigenaren van koopwoningen van voor 1975. Deze woningen zijn vaker minder goed geïsoleerd. Door de scan en het op maat gemaakte isolatierapport aan te bieden, samen met het gemeentelijk ondersteuningsaanbod, is er bewustwording én een concrete manier om direct te handelen.
Daarnaast krijgt de gemeente ook beter inzicht in hoe het met de woningisolatie in de oudere wijken is gesteld.

De warmtescans zijn zo grootschalig dat enkel het bedrijf Sobolt dit aanbiedt. Op basis van referenties van andere gemeenten hebben wethouder Schotanus en Van Zuylen vertrouwen in de kwaliteit van de scan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.