Alphens EV

Koos van Arkel voorzitter nieuwe Adviesraad Samenleving

Per 1 januari worden de Cliëntenraad en de Inwoners Adviesraad vervangen door de nieuwe Adviesraad Sociaal Domein. Hiervoor is een nieuwe voorzitter gezocht en gevonden: Koos van Arkel. Van Arkel zal in februari gesprekken voeren om de Adviesraad samen te kunnen stellen.

Wethouder Han de Jager legt uit dat de nieuwe Adviesraad Samenleving vooral op een andere manier gaat werken. Er wordt meer input verwacht vanuit de dorpen en de wijken. "Toen het Rijk van alles over de schutting kieperde, hebben beide vorige adviesraden erg veel werk verzet. De nieuwe Adviesraad wordt een dynamische raad die veel gaat praten met ‘de samenleving''." Ook verwacht de wethouder veel van het gebruik van social media.

Hoewel de nieuwe voorzitter is benoemd, is dat niet het geval voor de leden van de nieuwe Adviesraad. "Ik hoop in februari alle gesprekken te kunnen voeren, zodat we snel aan de slag kunnen. Behalve leden zoek ik naar een schil mensen om de Adviesraad heen. Ook wil ik graag verbinding met vrijwilligersorganisaties", meldt Koos van Arkel. "Met de Adviesraad wil ik kijken of we meer kunnen doen aan armoede, jeugdproblematiek, ouderen. Wij zijn er om de gemeente, de wethouder en de gemeenteraad scherp te houden."

Van Arkel is geen onbekende in de het Alphense gemeentehuis. Hij was jaren raadslid voor de ChristenUnie. Momenteel is Van Arkel actief als voorzitter bij Geldzorg. "Het is belangrijk om mensen te helpen die in armoede leven, vaak door allerlei omstandigheden zoals werkloosheid of echtscheiding. Door mijn werkzaamheden voor Geldzorg werk ik veel samen met de gemeente en met professionals."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.