Alphens EV

Koos van Arkel voorzitter nieuwe Adviesraad Samenleving

Per 1 januari worden de Cliëntenraad en de Inwoners Adviesraad vervangen door de nieuwe Adviesraad Sociaal Domein. Hiervoor is een nieuwe voorzitter gezocht en gevonden: Koos van Arkel. Van Arkel zal in februari gesprekken voeren om de Adviesraad samen te kunnen stellen.

Wethouder Han de Jager legt uit dat de nieuwe Adviesraad Samenleving vooral op een andere manier gaat werken. Er wordt meer input verwacht vanuit de dorpen en de wijken. "Toen het Rijk van alles over de schutting kieperde, hebben beide vorige adviesraden erg veel werk verzet. De nieuwe Adviesraad wordt een dynamische raad die veel gaat praten met ‘de samenleving''." Ook verwacht de wethouder veel van het gebruik van social media.

Hoewel de nieuwe voorzitter is benoemd, is dat niet het geval voor de leden van de nieuwe Adviesraad. "Ik hoop in februari alle gesprekken te kunnen voeren, zodat we snel aan de slag kunnen. Behalve leden zoek ik naar een schil mensen om de Adviesraad heen. Ook wil ik graag verbinding met vrijwilligersorganisaties", meldt Koos van Arkel. "Met de Adviesraad wil ik kijken of we meer kunnen doen aan armoede, jeugdproblematiek, ouderen. Wij zijn er om de gemeente, de wethouder en de gemeenteraad scherp te houden."

Van Arkel is geen onbekende in de het Alphense gemeentehuis. Hij was jaren raadslid voor de ChristenUnie. Momenteel is Van Arkel actief als voorzitter bij Geldzorg. "Het is belangrijk om mensen te helpen die in armoede leven, vaak door allerlei omstandigheden zoals werkloosheid of echtscheiding. Door mijn werkzaamheden voor Geldzorg werk ik veel samen met de gemeente en met professionals."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winacties tien jaar Alphens vandaag 09:53

WINNEN: een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje

Alphens.nl bestaat deze week 10 jaar en daarom pakken we uit met toffe winacties. Dit keer mogen wij een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje weggeven. Dat wordt ongetwijfeld genieten!

Rechtszaak gisteren 18:29

Rechtbank oordeelt: celstraf voor complotdenker

Zaterdag protesteerde een groep mensen bij de Alphense gevangenis nog voor het vrijlaten van complotdenker Wouter Raatgever (53). Maar vrijlating zit er voorlopig nog niet in. De 53-jarige is veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Politie gisteren 17:02

Man is rijbewijs kwijt nadat hij met slok te veel op ging rijden

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juni heeft een Alphense bestuurder wel heel diep in het glaasje gekeken. De 20-jarige man blies als beginnend bestuurder maar liefst 560 UG/L. Dat is meer dan zes keer zoveel als de toegestane hoeveelheid.