Museumpark Archeon
Advertorial Kunst en Cultuur

Korendag in Museumpark Archeon Muziek voor Kerk en Kroeg

Zondag 9 oktober staat Archeon geheel in het teken van koormuziek door de tijd. Diverse koren brengen op verschillende locaties werken ten gehore van componisten die vóór en na 1600 geboren zijn.

De koren komen naar Archeon om in de sfeervolle locaties op te treden. In de Romeinse tijd vinden de optredens plaats in het Romeinse badhuis en de herberg. In het middeleeuwse stadje Gravendam zijn op de marktplaats en in het middeleeuwse klooster koren te beluisteren.

De koren die op het programma staan zijn onder andere de minderbroeders Pax et Bonum met Gregoriaanse liederen, Alauda, Alphense Goldies, Amici del Canto, Kloos, We 12 Sing, Meezingkoor Badhoevedorp, Ouderkoor Vrijeschool Widar, Out Cider, Outside, Popformatie Something Else, Rock Vocals, Summertime, The Sprinter Singers en Vocal Ensemble Korenbloem.

Vanaf 11:00 uur gaan de koren van start op de verschillende locaties.

Meer informatie.


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.