Advertorial Politiek

Kostenraming voor nieuwbouw Moluks wijkcentrum

Na jaren van touwtrekken tussen gemeente Alphen aan den Rijn en Moluks buurthuis Kaju Putih is in september 2017 een akkoord getekend voor nieuwbouw. Deze is echter nog niet in zicht. De gemeente is bezig met een nieuwe kostenraming, omdat de nieuwbouw duurder wordt dan gepland.

Raadsleden Joost van Beek (CDA) en Erik van Zuijlen (GroenLinks) hebben in februari vragen gesteld aan het College van burgemeester en wethouders. Begin van deze maand zijn deze vragen beantwoord. De raadsleden willen weten hoe het gaat met het budget voor de nieuwbouw van het wijkcentrum Dennenlaan (voorheen Kaju Putih) en met de te verwachten budgetoverschrijdingen voor duurzaamheidsmaatregelen en BTW.

In een brief aan de gemeenteraad meldt burgemeester Spies dat er inmiddels druk wordt gerekend. Naar verwachting komt er ‘het komende kwartaal’ een goede raming van de stichtingskosten voor het nieuwe wijkcentrum aan de Dennenlaan. Daaraan gekoppeld worden voorstellen voorbereid hoe en waarvan deze kosten kunnen worden betaald. Daaruit kan de gemeenteraad dan een keuze maken.


Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 10:26

Kan ik een woning kopen?

Heb je interesse in een koopwoning van Woonforte? Loop eens binnen bij de makelaars Koppes en Drieman. Zij verkopen woningen van Woonforte en kunnen je alles vertellen over deze betaalbare koopwoningen van rond € 210.000. Beide hebben een kantoor in Alphen aan den Rijn.

Blog Opinie gisteren 19:49

MINERVA Zichtbaar en dichtbij

De witte rook kwam eind vorige week uit het gemeentehuis. De vier partijen die de nieuwe coalitie vormen, zijn het eens. Vervolgens werd de mening van een flink aantal organisaties gevraagd, werden de andere partijen ingelicht en moest het 40 pagina’s tellende akkoord worden opgemaakt en naar de drukker. De drukproef was er woensdag en die ging onder embargo naar de media.

Advertorial Evenementen gisteren 17:56

Vikingen veroveren Museumpark Archeon tijdens Hemelvaartweekend

De Vikingen komen tijdens het Hemelvaartweekend 26 mei t/m 29 mei voor de 24e keer naar Museumpark Archeon. Net als duizend jaar geleden, brengen zij hun handelswaar mee. Op de Vikingmarkt is dan ook van alles te koop. Bezoek het kampement van de Vikingen en struin langs de marktkramen.