Advertorial Politiek

Kostenraming voor nieuwbouw Moluks wijkcentrum

Na jaren van touwtrekken tussen gemeente Alphen aan den Rijn en Moluks buurthuis Kaju Putih is in september 2017 een akkoord getekend voor nieuwbouw. Deze is echter nog niet in zicht. De gemeente is bezig met een nieuwe kostenraming, omdat de nieuwbouw duurder wordt dan gepland.

Raadsleden Joost van Beek (CDA) en Erik van Zuijlen (GroenLinks) hebben in februari vragen gesteld aan het College van burgemeester en wethouders. Begin van deze maand zijn deze vragen beantwoord. De raadsleden willen weten hoe het gaat met het budget voor de nieuwbouw van het wijkcentrum Dennenlaan (voorheen Kaju Putih) en met de te verwachten budgetoverschrijdingen voor duurzaamheidsmaatregelen en BTW.

In een brief aan de gemeenteraad meldt burgemeester Spies dat er inmiddels druk wordt gerekend. Naar verwachting komt er ‘het komende kwartaal’ een goede raming van de stichtingskosten voor het nieuwe wijkcentrum aan de Dennenlaan. Daaraan gekoppeld worden voorstellen voorbereid hoe en waarvan deze kosten kunnen worden betaald. Daaruit kan de gemeenteraad dan een keuze maken.


Meer nieuws

Politiek plein vandaag 12:26

Nominatie Groen Lintje van start!

Ben je een inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn? Ben of ken je iemand die zich inzet voor een duurzame en groene wereld? Geef jezelf of die ander dan op voor het Groene Lintje 2022!

Advertorial Natuur en recreatie vandaag 11:39

Verre reizen, honderden euro’s voordeliger

Na bijna twee jaar kunnen we eindelijk weer eens gaan nadenken over de volgende verre reis die al een tijdje op het verlanglijstje staat. Zo’n reis plannen willen we natuurlijk zo voordelig mogelijk. Door direct bij de verre reizen specialist te boeken, scheelt dit tot honderden euro’s.

Overige vandaag 10:07

Uitbreiding van de Ontmoetingswinkel Leger des Heils Alphen aan den Rijn

De kledingwinkel van het Leger des Heils gaat uitbreiden en van naam veranderen. Dankzij nieuwe enthousiaste vrijwilligers gaan ze vanaf februari naast de woensdagochtend ook op de donderdagochtend open. Zo gaat de kledingwinkel een Ontmoetingswinkel worden voor iedereen.