Josh Walet

Kramen en podia voor de Jaarmarkt verschijnen in het Alphense straatbeeld

Op de derde woensdag van september weten mensen uit heel Nederland Alphen aan den Rijn te vinden voor de grootste jaarmarkt van Nederland. Met de opbouw van de kramen en podia werd dinsdag al begonnen.

Van de Raadhuisstraat tot aan de Koningin Julianabrug en van het Burgemeester Visserpark tot aan het Hemaplein. Verspreid door het Alphense centrum vind je niet alleen podia waar woensdag de hele dag door wordt opgetreden, maar tijdens de Alphense Jaarmarkt vind je in het centrum ook honderden kramen, standwerkers en foodtrucks in vele soorten en maten. Dat vergt natuurlijk de nodige voorbereiding. De opbouw van de kramen en podia is dinsdag dan ook al begonnen. Op veel plekken in het centrum zijn de straten al afgezet met borden en hekken.

Tekst loopt door onder de foto's

Opbouw kramen jaarmarkt

Opbouw kramen jaarmarkt

Bekijk hier het programma voor de Alphense Jaarmarkt.

Tijdens de Alphense Jaarmarkt zijn meerdere straten in het centrum van Alphen aan den Rijn afgesloten. Ook heeft het evenement invloed op de parkeergelegenheid. De verwachting is dat de parkeerplekken snel vol zullen stromen. De gemeente adviseert Alphenaren dan ook om met de fiets te komen of met het openbaar vervoer. "We maken extra vakken langs de rotonde van het Raoul Wallenbergplein (bij het gemeentehuis) om fietsen neer te kunnen zetten."

In het verkeersplan kun je zien wat er woensdag nog meer verandert. 

Verkeersplan jaarmarkt 2022


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten vandaag 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken vandaag 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.