Josh Walet

Kramen en podia voor de Jaarmarkt verschijnen in het Alphense straatbeeld

Op de derde woensdag van september weten mensen uit heel Nederland Alphen aan den Rijn te vinden voor de grootste jaarmarkt van Nederland. Met de opbouw van de kramen en podia werd dinsdag al begonnen.

Van de Raadhuisstraat tot aan de Koningin Julianabrug en van het Burgemeester Visserpark tot aan het Hemaplein. Verspreid door het Alphense centrum vind je niet alleen podia waar woensdag de hele dag door wordt opgetreden, maar tijdens de Alphense Jaarmarkt vind je in het centrum ook honderden kramen, standwerkers en foodtrucks in vele soorten en maten. Dat vergt natuurlijk de nodige voorbereiding. De opbouw van de kramen en podia is dinsdag dan ook al begonnen. Op veel plekken in het centrum zijn de straten al afgezet met borden en hekken.

Tekst loopt door onder de foto's

Opbouw kramen jaarmarkt

Opbouw kramen jaarmarkt

Bekijk hier het programma voor de Alphense Jaarmarkt.

Tijdens de Alphense Jaarmarkt zijn meerdere straten in het centrum van Alphen aan den Rijn afgesloten. Ook heeft het evenement invloed op de parkeergelegenheid. De verwachting is dat de parkeerplekken snel vol zullen stromen. De gemeente adviseert Alphenaren dan ook om met de fiets te komen of met het openbaar vervoer. "We maken extra vakken langs de rotonde van het Raoul Wallenbergplein (bij het gemeentehuis) om fietsen neer te kunnen zetten."

In het verkeersplan kun je zien wat er woensdag nog meer verandert. 

Verkeersplan jaarmarkt 2022


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 17:06

Doe mee! Win twee tickets voor de Alphense Oktoberfeesten

Eén groot feest! Op 6 en 7 oktober vinden de Alphense Oktoberfeesten plaats. Heb jij nog geen kaartjes bemachtigd? Niet getreurd. Alphens.nl mag twee tickets weggeven voor de vrijdagavond van de Oktoberfeesten.

Film vandaag 16:14

Alphense Kylian de Pagter (17) te zien in bioscoopfilm

Kylian (17) uit Alphen aan den Rijn heeft al jong zijn passie gevonden: toneelspelen. Heel Nederland heeft hem al kunnen zien in de televisieserie De verschrikkelijke jaren tachtig. Vanaf 21 september is de Alphenaar ook te zien in de bioscoopfilm Toen we van de Duitsers verloren.

Blog Sport vandaag 15:23

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren.