Alphens

Kreekrugpad tijdelijk afgesloten voor werkzaamheden

Wandel jij met dit mooie weer regelmatig langs de geluidswal bij de N11? Let dan op, want vanaf dinsdag 2 juni is het Kreekrugpad, het pad dat langs de geluidswal loopt, afgesloten voor werkzaamheden.

De gemeente gaat de uitvalsweg Burggooi-Goudse schouw afbouwen. Hiervoor is het noodzakelijk om het Kreekrugpad tijdelijk af te sluiten. Vanaf dinsdag 2 juni is het pad voor langere periode dus niet toegankelijk. Het verkeer wordt in deze periode omgeleid via de Trappistenlaan en Renaissancelaan naar de Archeonlaan (en vice versa). Het duurt nog een paar maanden voordat Alphenaren weer kunnen wandelen langs de geluidswal, want het pad is van dinsdag 2 juni t/m oktober afgesloten.

Deze zomer worden ook twee nieuwe trappen gerealiseerd bij het Kreekrugpad en Polderpad. Daarnaast wordt ook één van de bestaande trappen vervangen. Om de bereikbaarheid van de geluidswal en het gebied te optimaliseren, worden er twee nieuwe trappen aangelegd. De trap die wordt vervangen is de eerste trap die in 2015 is aangelegd. Deze is nodig aan vervanging toe.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.